Enda HMI Paneller

Selam alekum. GMT operator paneline Enda EUC 442 bagladım rs-485 modbus rtu, endanin modbus haritasını anlamadım ama. Örneğin sıcaklık set değeri için holding register adresi 0000d (0000h) Desimal (Hex) bu değeri number displaya çıkarmam için resimdeki Addr. type ve Adress yerlerine ne yazmalıyım? Bilen olursa yardim ederdiniz lütfen.
screen.gif
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
HMI' ya bağlayacağınız PLC' yi GMTCNT PLC/Controller olarak seçin. Bu durumda Holding Registerları, HR olarak Input Register ları da IR olarak göreceksiniz.
 
HMI' ya bağlayacağınız PLC' yi GMTCNT PLC/Controller olarak seçin. Bu durumda Holding Registerları, HR olarak Input Register ları da IR olarak göreceksiniz.
Enda universal controlleri direkt baglamam lazim. Plc penceresinden modbus rtu seçdim. Aslında asıl sorunum enda modbus haritasını okuyamıyorum. Mesela Gmt Micno hızkontrollarda modbus harita kolay. Hex. sayıları desimala çevirib yazıyordum. Ama endadan baş çıkaramadım. Teşekkür ederim.
 
Dediğim gibi yaparsanız direk EUC nin adres tiplerini göreceksiniz.

Holding Register (HR)
Input Register (IR)

şeklinde.
 
selamlar.elimde EOP4-043BT pnel var. Ptogram güncellemesi yapmam gerekiyor. Bunun için ENDA.EOP_V1.6_ENU programını kurdum. Programda bu panel görülüyor. Amm driverini yüklemedi.
Onun için bilgisayar paneli tanımıyor. "Gatget Serial" driver yüklememiş. Programın kurulu olduğu yerde
driver gözükmüyor. Nereden indirebilirim.
1.PNG
 
Gadget Serial in üzerinde driver güncelle deyin ve yol olarak program klasörünün altındaki driver klasörünü gösterin. Otomatik olarak kurulacaktır.
 
teşekkür ederim. dediğiniz gibi oldu. ben gmt klasörüne bakıyormuşum.

Delta plc karşılığı direk olarak varmıdır. D0 yada m0 demek için hangi adres tipini ve kaç yazmamız gerekecek.
 

Ekli dosyalar

  • 2.png
    2.png
    19.9 KB · Görüntüleme: 10
Moderatör tarafında düzenlendi:
Type ten D seçip, adres kısmına adres numarası yazılmalı.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,966
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst