ENDA EC 762 İLERİ GERİ SAYICI

Katılım
3 Ocak 2007
Mesajlar
181
Puanları
1
Yaş
39
Enda EC 762 ileri geri sayıcıda SS 6 nolu SS OUT çıkışı var.Open kollektörçıkışı(S.S. OUT): En fazla 30V DC, 100mA olarak verilmiş. Acaba bu çıkış nedir? Nerde nasıl kullanılır? Devreye nasıl bağlantı yaparım?Örnek verebilir misiniz?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
SS Out yani solid state çıkışıdır.Bazen izolasyon amaclı olarak çıkışta SSR kullanmak gerekebiliyor.
Sayıcı tarafından normal röle çıkışı ve SSR aynı anda üretilmektedir.
SSR out ucu 6 ve gnd ucu 9a direk olarak Solid state relay uclarını baglar kontagını da kendi istediğiniz işi yapması için kullanabilirsiniz.
 
SS Out yani solid state çıkışıdır.Bazen izolasyon amaclı olarak çıkışta SSR kullanmak gerekebiliyor.
Sayıcı tarafından normal röle çıkışı ve SSR aynı anda üretilmektedir.
SSR out ucu 6 ve GND ucu 9a direk olarak Solid state relay uclarını baglar kontagını da kendi istediğiniz işi yapması için kullanabilirsiniz.
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Şimdi bağlantısını anladım.Ben bu ürünü okulda kullanıyorum. Elimizde SSR Röle de mevcut. SS OUT çıkışını hiç kullanmamıştım.Sanayiden bir iki örnek uygulama verebilir misiniz? Ne yaptırılabilir mesela.Okulda yapabileceğimiz bir örnek uygulama olabilir mi diye düşündüm.
İyi çalışmalar.
 
Sayıcının SSR out cıkısı uygulamada çok kullanılmıyor.Zaten sayıcı hedefe ulasınca genelde bir valf vs çalıştırılıyor.Direk role kontagını kullanıyoruz.Ama bir PLC ye input olarak alacak olsaydık sinyal temizliği açısından SSR tercih ederdik.

Yine Endanın ısı kontrol cihazlarında ise daima SSR out cıkısını tercih ediyoruz.
Ayarlanan set degerine yaklaşırken (PID mantıgı gereği) çıkış defalarca acılıp kapanıyor, burada röle kullanmaktansa SSR çok daha etkili ve uzun ömürlü oluyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,304
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst