Endüstriyel otomasyon sektöründe en ilerde olan ülke sizce hangisidir?

Katılım
16 Eyl 2009
Mesajlar
33
Puanları
1
Yaş
35
Arkadaşlar, ben merak ettiğim bir konuyu sizlere sormak istiyorum. Endüstriyel otomasyon sektöründe en ilerde olan ülke sizce hangisidir? ben bugün internette abd deki firmalrain internet sitelerine bir göz attim bizim internet sitelerinden bi farkini pek göremedim. Acaba diyorum bu konuda abd mi ilerde almanyami ilerde yoksa hepsi aynı teknolojiyi mi kullanıyorlar. fikirlerinizi merak ediyorum şimdiden teşekkürler.
 
çin ileride arkadaşım tartışmasız.
kalite olarakta almanya.
teknoloji olarak amerika
yazılım teknolojisi olarakta hindistan
 
Talep olmadan , arz olmaz bence. O, amerıkan fırmaları da bızım ülkemızdekı otomasyoncularda aynı enstumanları, S7-300, AllanBradley vs vs Plc lerı kullanıyorlar. Ne varkı oradakı ımalatcı , makınacı vs ler ıstekde bulundukca, yazılımcılarda kendini geliştirmek zorunda kalıyor.Olay bence bu
 
Amerikanın en büyüğü Allen Bradley , Almanyanın en büyük firmasıda Siemens

Ürün özellikleri ve kapsamlı oluşu yönünden Amerikan ürünlerini daha çok sever gibiyim.

Bana göre otomasyonda lider firma bir Amerikan firması
 
bana sorarsanız japonya mitsubişhinin plclerin üzerine plc tanımam makinelerde enkoderlerde çok iyi hatta yamazaki mazak tezgahları için ürettiğ mazatrol deye bir yazılım var akıllara zarar . tabi bildiğimden demiyorum sadece nevi şahsıma munhasır abesle iştigal olarak kabul edilsin ondan sonra GE FANUC okuma marka tezgahlar bunu kullanıyor analog griş ve karşılaştırmalarda çok iyiler sonra siemensle modicon geliyor siemens kendini çok iyi pazarlıyor ve destek noktasında çok iyi olduğundan tercih ediliyor sanırım. bunu bilmiyorum plc konusunda az zayıfım ama kafaya taktım öğreneceğim plcyi çok lazım oluyor böle yarım yanlış bilmek zarar veriyor faydadan çok
 
Teknolojide ileride olamktan kasıt yenilikler ve Ar-Ge alanındaki güç ise bunun temelinde olan patent dosyalarına bakmak gerekir.Fakat bana göre teknolojide ileriden anladığım teknolojinin halkın yada kulanım alanlarına ne kadar ulaşabildiğidir.Almanyada kaldığım sürece gerek fabrikalardaki gereksede üniversitelerdeki öğrencilere ve araştırmacılara verilen desteklere bakacak olursak bu konuda Almanyadır.Siemens sadece bir alman firması değildir siemens'n en büyük gücü ortaklı olarak istediği teknolojiyi bulabilmesidir.Sonuç olarak bana kalırsa Otomasyonda en iyisi Almanyadır(henüz Amerikan şirketlerini görmediğim için)
 
Amerikan malı ürünler kullanıyorum :) Tabii herkes kullandığı ürünlere göre yorum yapabiliyor.
Amerikada Allen Bradley markasının sahibi Rockwell Automation bizim Türkiye'de yapılan Otomasyon fuarı kadar bir yeri kapatarak sadece kendi ürünleri ile bir fuar oluşturmuş durumda.

http://www.rockwellautomation.com/events/automationfair/
 
Almanya yi hic saymayin derim, yillardir isvicre de otomasyon mühendisi olarak calisiyorum. Almanya da siemens batmadan orada otomasyon adam olmaz...

Beckhoff ve B+R cok güzel modern sistemler gelistirdiler, ama siemens in büyüklügü yüzünden hala 1980 lerin otomasyonu var almanya da. Yillarca da S7 kullandim, tanidigim sistemlerdir, bir adim ileri gitmediler onca zamandir. Yenilik diye cikardiklari ürünler eskisini aratti (mesela Protool -> WinCC flexible)

Rockwell ile 2002 de calismistim, daha o zaman simdiki siemens ten cok daha ileri idiler, özellikle servo sürücünün plc ye entegrasyonu cok iyi idi. Amerika bu yüzden daha iyidir sanirim.

Avrupada genel olarak makine endüstrisi zayifliyor gelecek çinlilerin olacak gibi.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,896
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst