Endüstri meslek lisesi için plc eğitim setini beraber tasarlayalım.

haltın

Üye
Katılım
6 Eki 2008
Mesajlar
292
Puanları
1
Merhaba, bölümümüze siemens s7 1200 plc alacağız.
Plc yi pano üzerine monte edip, eğitim seti hazırlamayı düşünüyoruz.
Bu setle üç fazlı motorları ve pnömatik sistemleri kontrol edebilmeliyiz.
Beraberce bu seti tasarlayabilirmiyiz? Her türlü görüşleriniz, çizimleriniz, fotoğraflarınız çok yardımcı olacaktır. Şimdiden teşekkürler..
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Sn. haltın

Eğer amacınız bir eğitim seti tasarlamak ise mutlaka minimum 2 adet analog input ve output bulunmalıdır.İlerde projeleri güzelleştirmek adına gerekli. (mesela bu 3 faz motoru bir gün Frekans Convertoru ile sürecek olursanız lazım olabilir )

Bunun dışında nerede yaşıorsunuz bilmiyorum ama yakınızda elektrik veyaa elektronik bölümü olan bütün üniversitelerde bu set mevcuttur örnek alabilirsiniz.

Birde mutlaka bir adet profibus modülü haberleşme testlerini rahat rahat yapmalılar.Eğitim seti için gereklidir.(mesela bir analizörden RS485 ile bilgi alınmalıdır.)

Kolay gelsin....
 
Mekatronik yapıda ve 5 yıl mekanik garantili, istediğin kısmını özelleştir satın al. İster sadece mekanik, montajlı veya montajsız satın alabilirsin.

Mekatronik için tıkla >>> Eğitim Setleri
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,882
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst