endüktif kapasitif ceza

mesa82

Üye
Katılım
22 Tem 2010
Mesajlar
58
Puanları
1
Yaş
37
Arkadaşlar benim rölem entes rg3-12c. kompanzasyonu röle hariç 4 ay önce yeniledik ve bir sorun yoktu. son bir haftadır endüktif ve kapasitif artıyordu bende kontrole gittim sistemi kapatıp açtım, bir sorun gözükmüyordu. kontaktör üzerinde test düğmesine bastım ve dirençlerden hafif yanma olunca testi bıraktım. yanlış mı test ettim, kondansatör veya kontaktör yandı mı? ve en son fatura değerleri göz önüne aldığımda endüktif %22,6 kapasitif %23,3.
ayrıca entes rölenin kullanım kılavuzuna baktığımda birinci kondansatörün 3 fazlı olması diğer kademelerin isteğe göre dağıtılabileceği yazıyordu. biz ilk üç kondansatörü tek fazlı diğerlerini üç fazlı seçtik?

siz tecrübeli hocaların önerileri benim için önemli, ne yapmam gerekiyor?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
yardımcı olacak yok mu? öğrenmek istediğim kontaktörlerin yapışık olup olmadığını nasıl anlarız? kondansatörler nasıl boşaltılır? entes rg3-12c p.10 da birinci kondansatör 3 fazlı mı olmak zorunda? 3 fazlı ise kondansatörlerin yerlerini/kademelerini değiştireceğim. nelere dikkat etmem gerekir?
 
Sn.mesa73,Entes rölelerde 1.kademe mutlaka 3 fazlı olmak zorundadır.Bağlantıları buna göre düzenleyiniz.Kontaktörün üzerinden bastırdığınızda dirençlerde yanma oluyor ve devam ediyorsa muhtemelen o kontaktör yapışıktır.Yapışık olup olmadıklarını çıkışlarından voltmetre ile gerilim ölçerek anlayacaksınız.
 
çok Teşekkür ediyorum Sayın tknsyn. kademeleri değiştirip kontaktörleri tekrar gözden geçireceğim. var olun...
 
yardımcı olacak yok mu? öğrenmek istediğim kontaktörlerin yapışık olup olmadığını nasıl anlarız? kondansatörler nasıl boşaltılır? entes rg3-12c p.10 da birinci kondansatör 3 fazlı mı olmak zorunda? 3 fazlı ise kondansatörlerin yerlerini/kademelerini değiştireceğim. nelere dikkat etmem gerekir?[/QUOT
Entes rölede ilk kademe mutlaka fazlı olmak zorunda. kademe değişikliği yaptığınızda röleyi tanıtmayı kesınlıkle unutmayın.
 
Entes rölede ilk kademe mutlaka fazlı olmak zorunda. kademe değişikliği yaptığınızda röleyi tanıtmayı kesınlıkle unutmayın. Sonrasında problem olursa yardımcı oluruz.
 
teşekkür ediyorum hallettim şimdi ise gayet iyi gidiyor kompanzasyon. var olun....
 
Neyi hallettinizde düzeldi ?
 
Kompanzasyon montajını yapan kişi ilk kademeye tek fazlı kondansatör takmıştı. ben de ilk kademeye üç fazlı takıp yeniden tanıttım fahri hocam. endüktif ve kapasitif oran o günden itibaren yavaş yavaş düşmeye başladı ve geçen pazartesi itibariyle cezadan kurtulduk. bilgi ve tecrübelerini paylaşan yardımcı olan bütün arkadaşlara abilere teşekkür ediyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,167
Mesajlar
915,614
Kullanıcılar
449,931
Son üye
mecuxell

Yeni konular

Geri
Üst