Encoder

askb

Üye
Katılım
29 Mar 2008
Mesajlar
270
Puanları
1
Konum
Usa
Merhaba,

FPWINPRO6'da Çift faz Encoder okumayı nasıl yapabilirim.Gelen pals sayısına göre çıkışı OFF yapmak gibi.Örnek verebilirmisiniz.

PLC: FP-XC30TD. veya FP0-C14RS
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Merhaba Aşağıdaki örnek dosyadan faydalanabilirsiniz.
Cpu modeli encoder adreslerini değiştirmez.
Sadece x0-x1-x2-x3 ün encoder modunda olduğundan emin olunuz
 

Ekli dosyalar

  • FPXC60R_2KANAL_ENC.UYG.rar
    53.9 KB · Görüntüleme: 44
Çok teşekkür ederim.Denedim.Gayet güzel çalışıyor.
 
selam hsc ye mekanik bir input olmadan da reset atılabiliyormu
x0 x1 de enkoder fazları baglı x2 den sıfırlama yapılabiliyor.
ama bir değişkene baglı olarak bu işlem mümkünmüdür
(delphi üzerinden değişkenlere ulaşıp hatve enkoder cinsini değiştiriyorum sonra ana ekrana dönerken değerler değişen sayılarla işleme sokuldugu için bu işlem sonunda mekanik bir input olmadan hsc yi de resetlemem gerekli)
 
evet mümkün okuduğunuz enkoder DT alanına DMove komutu ile sıfır değerini gönderir iseniz, okunan değer sıfırlanacaktır.
 
çok teşekkürler anladıgım kadarıyla dt90300 alanı read only değil ve 0 degerine eşitlenebiliyor
 
Merhabalar,

İlk defa bir enkoder uygulamasını ilk defa panasonic FPX kullanarak yapacagım. Enkoderı bagladıktan sonra DT90300 alanından enkoder okuyabiliyorum. Sorum PLC de nasıl yapacagımdan cok hesabı nasıl yapacagım. Elimde 500 pulse lik tekerlekli enkoder var buradan makinanın hızını m/d olarak nasıl hesaplayabilirim ? Yani 1 turda 200mm ilerliyorsa 5 pulse i gordugumde 5*200 = 1000 mm = 1m yol almış olacak buradan m/d e nasıl gecebilirim ?
Birde elimde MT6050i hmi var. Bu makinadaki son gune ait hız bilgilerini HMI hafızasında kayıt olarak tutabilirmiyim ?

Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Saygılarımla
 
Merhaba Hopkins

Encoderinin 1 turda kaç mm gittiğini biliyorsun.

Yapman gereken 1sn de kaç tur attığını bilip. Bu değeri 60 ile çarpar isen dakikada kaçtur attığını bilirsin. Bu tur sayısı ile de 200 mm çarparsan 1 dakika kaç mm ilerlediğini bulursun MM/Dk (milimetre/ dakika)

Milimetre değerinide 1000 e bölürsen M/Dk (metre/dakika) değerini bulursun.


Mt6050i serisinin kendi hafızasını kullanarak istediğin değerleri panelin hafızasına alabilirsin.Bunun için de Data Sampling objesini kullanmalısın.

İyi çalışmalar
 
Merhabalar,

Cevabın icin cok tesekkurler öncelikle. Bu okudugum değeri real formatına cevirmeme gerek var mı? Bir de son olarak ondalıklı sayı ile çarpmak istersek bir degeri ne yapmamız lazım ?

Tşk.ler
 
Merhaba

1 sn de ki tur sayısını mm ye çevirmek istediğinde, 200 ile çarptığından her zaman 1000 den büyük değer görmen gerekir.Bu sebepten real işleme gerek olmaz diye düşünüyorum.
Ama hassas devir bilgisi görmek istiyorum dersen sen bilirsin.

Bir sayıyı(datayı) ondalık bir değer ile çarpmak istersen önce çarpacağın Data yı Real Dataya çevirmen gerekmektedir.Bu işlemden sonra bu datayı sabit bir ondalıklı sayı ile veya başka bir real data ile çarpabilirsin.

iyi çalışmalar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,151
Mesajlar
915,483
Kullanıcılar
449,894
Son üye
Mehmet Denizz

Yeni konular

Geri
Üst