encoder yardım

duran_bey ' Alıntı:
arkadaslar acı ölcer olarak rotary encoder kullanıyorum. plcde pals saydırıyorum. ama kullanıldıgımız iş makinasının sarsıntısından dolayı cok sık arıza veriyor buna cözüm olarak encoderi degiştirmeyi düşündük ama uygun bi encoder bulamadık yardımlarını bekliyorum

ÖNCELİKLE NEDENE BAKARAK, ÇÖZÜM ÜRETMEYE ÇALIŞALIM.

bildiğiniz gibi enkoderlerde bir tane metal, cam yada plastik disk bulnunur, bu diske bakan bi tene optik eleman vardır ve bu disk üzerindeki yarık yada işaretleri sayar, bizde çıkıştan pals alırız.

genelede tüm enkoderlerde bu diskin çapı nerdeyse enkoder kadarzır.zaman içerisinde oluşan darbe ve sarsıntılara maruz kaldığında bu dik yataklamadan dolayı, ya yamulur yada bozulur.Bunu en büyük nedeni ise içindeki diskin büyük olmasıdır.(50-60 mm. vb.)

Bunu için önerebilceğim çözüm: SICK in DKS40 serisi enkoderidir.Bu enkoderin en büyük özelliği hem gövdesinin komple döküm olması, daha sağlam ve daha dayanıklı robust gövdeye sahip olması.'. olarakta içideki diskin büyüklüğünün 5 mm. olması yani kareli defterin, bir karesi kadar.Normal enkoderlerin aksine 10 kat daha küçük bir disk kullanılmıştır.Dökümanı ektedir.Problemsiz çalışan bir çok uygulama örneği bulunmaktadır.

Özelliklede sarsıntı ve darbeye dayanım için üretilmiştir.
 

Ekli dosyalar

  • DKS40.zip
    460.4 KB · Görüntüleme: 0
tşk ederim pazartesi ilk işim sick dks40 encoder siparişi verip onu denemek olacak.
 
Aşırı vibrasyonlu ortamlarda cam diskli encoderler yerine film diskli encoderleri tercih ederseniz uzun ömürlü bir tercih yapmış olursunuz. İtalyan Lika Encoderler Film disk kullanıyor. Çok uzun ömürlüdür. Ve bir çok uygulamada stabil çalışmaktadır. http://www.lika.biz veya http://www.senseelektronik.com adresinden deyatlı bigi alabilirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,479
Kullanıcılar
449,892
Son üye
bekmezci

Yeni konular

Geri
Üst