encoder sinyallerini saydırmak

alcolicha

Üye
Katılım
12 Ocak 2007
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar ben encoder sinyallerini saydırmak istiyorum bilgisayarda yada bir hızlı counter devresi ile bunu nasıl yapabilirim kolay gelsin...
 
Tek Şansin ya enkoder sayici kullanmak yada plc kullanmak bu konu İle İlgİlİ, bu bÖlÜmde bİr kaÇ tane baŞlik var ordanda yaralanabİlİrsİn.
 
arkadaşım ilk önce encoderın gönderdiği palsleri alabilmen için bir plc'ye fm caunter modül eklemen gerek.ve daha sonra plc programında bir DB 'ye atıp enkoder değerini görebilirsin.
 
encoder girişli counter en güzeli
 
ArkadaŞim sana emko nun ezm 91220 cİhazini Önerebİlİrİm
encoder pulse lerİnİ İstedİĞİn gİbİ kalİbre edebİleceĞİn parametrelerde mevcut
 
encoderi nerede kullanacağın cok önemli eğer ölçeceğin sey debi ise sıcaklık cok büyük etken olursıcaklığa göre ağırlık değişecektir bunun için plc kullanman gerekir eğer ölçeceğin şey metalbir pulse ise bunun için arkadaşların dediği gibi emko veyaenda kullanmangerekli tabi duyarda seçiminde çok öenmli bir faktör manyetik pickupmı kullanacaksın yoksa encoder yeterlimi senin için kullanacağın yeri yazarsansevinirim
 
ben bunun devresini yaptım..s7-300 plc ve ssı kartı gerekli.ayrıca encoder ve bağlantı kablosunun hazırlanması gerekli..ssı kartı encoder sinyallerini alıyo,bununda kendi içnde ayarları var..
 
Panasonic Nais PLC'de ek modüle gerek kalmadan High Speed Counter bloğu var, encoderinin saydırabilmen için, ayrıca arkadaşların bahsettiği daha güzel bence, emkoda saydırıp kalibre edebilirsin istediğin gibi.
 
Roboelektronik arkadaşım elimde nais plc var ve hsc girişlerinden puls saydırmak istiyorum bunu nasıl yapabilirim. Encoder kullanarak ve encoder olmadan nasıl olur bu iş.
 
deniz77 ' Alıntı:
Roboelektronik arkadaşım elimde nais plc var ve hsc girişlerinden puls saydırmak istiyorum bunu nasıl yapabilirim. Encoder kullanarak ve encoder olmadan nasıl olur bu iş.

* Diğer arkadaşların da bahsettiği gibi, emko'da veya daha farklı bir markada saydırabilip, isteğine göre kalibre edebilirsin.
* Encoder kullanarak direk plc'ye giriş yapmak istiyorsan, high speed counter için özel datalar var onu kullanman gerekir.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,904
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst