encoder sağlamlık testi

Arkadaşlar öncelikle kolay gelsin. Yaklaşık 13 yılı aşkın bir süredir devam eden endüstriyel elektronik Bakım onarım mesleki hayatimda kazandığım tecrübelere istinaden çeşitli zamanlarda çeşitli devreler tasarlayıp yapıyorum. En son olarak enkoder ler ile alakalı bir çalışma yaptım. Enkoder tamiri sonrası test aşaması osilaskop o kadar zor oluyordu ki. Özellikle Z kanalı. Sonunda oturup enkoder test cihazı tasarlayıp üretim yaptım ve ticari olarak piyasaya sunacağım. Nasıl test ederiz, çıkmayan kanal varmı, genlik seviyesi düşük mü, 2 kanal 3 kanal 6 kanal, TTL veya HTL fark etmiyor. Şimdiden sektöre hayırlı olsun inşallah değerli meslektaşlarım.Ekli dosyayı görüntüle 32561
kardeş bu cihaz ne kadar? ve iletişim bilgilerin?telefon? [email protected] ulaşırsan sevinirim.
 
Arkadaşlar merhaba konu güncelliğini koruyor. Bir müddet formdan uzak kaldim, işlerin yoğunluğundan. Şimdi bu cihazı biraz daha geliştirdim. Yeni cihazım artık sadece enkoder testi yapmıyor, ilave olarak sensör ( indüktif - kapasitif - manyetik ), fotocell çeşitlerini hem PNP hem NPN tiplerini test ediyor. Şarjlı olması, + 5 VDC ve +24VDC gerilimi üretebilmesi ile sahada enkoder, sensör ve fotocell leri sökmeden yerinde %100 kesinlikte test edebiliyor. Ayrıca 6 adede kadar input ve output ları hem varlık yokluk hem zaman kombinasyonunu izlemek için kullanabilirsiniz.
Konu ile alakalı mesaj yazabilirsiniz.
 
Son düzenleme:
yaptigh isterim.
***@***
iletisime gecerseniz memnun olurum.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Yazılımcı arkadaşlara sesleniyorum, son kullanıcıların yukarıdaki gibi can çekişmesini önlemek için enkoderın PULSE sayısını ve 1 tur daki ilerleme miktarını(mm değeri) değişken olarak şifreli bir sayfada makina parametresi olarak ekrana çıkarmanız(Tabiki RETAIN olarak). Buna ilave Offset(mm) değerinide ekleyip Aktuel posizyon hesaplamasında değişken olarak kullanmanız.
Böylece arıza durumunda diyelim 500pulse enkoder bulamadı son kullanıcı, 1000Pulse ı takıp, şifreli sayfadan enkoder PULSE sayısını değiştirip yoluna devam edebilmeleri gerekir.
Veya redüktör aktarım olaranı değişti diyelim 1 turdaki ilerleme miktarını VE gerekli ise Offset öteleme miktarını da ekrana çıkardınız mı sorunların çoğu çözülecektir.
PLC tarafında pozisyon için hesaplamalarda kodu
Aktuel Pozisyon(mm) := [ ( 1TurIlerlemeMik(mm) / Enkoder Pulse Sayısı ) * Enkoder Kanalından Gelen Act. Pulse değer + Offset (mm) ]
şekline getirmek.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,918
Kullanıcılar
449,607
Son üye
sinan343834

Yeni konular

Geri
Üst