encoder sağlamlık kontrolü

redskymuscular

Katılımcı Üye
Katılım
1 Kas 2012
Mesajlar
1,333
Puanları
56
Selam,

Servo motor üzerinde sistemimizde bir adet enkoder mevcut. Motor devir sayısı denetim arızası vermekte. Encoder den şüpheleniyorum ancak soketli olan bu encoderimizin sağlamlılığını nasıl test edeceğimi bilmemekteyim.
Konu hakkında her türlü tecrübeyi yazın 08 den beri işin içinden çıkamadım
 
Merhaba,
Sürücü modeline göre farklılık göstermekle birlikte, bir çok sürücünün enable ucu vardır sürücüyü disable ediniz. Sürücünün manuellerinden feedback bilgisi okuyacağınız parametreyi bulun rotar milini elinzce çok yavaş bir şekilde döndürünüz rakamların düzgün bir şeklde artıp artmadığını kontrol ediniz. Kablo için phonix firmasının D konnektörleri sıralı klemense dönüştüren hazır soketlerini kullanabilirsiniz.
Yedek kablonuz varsa değiştirerek pratik olarak kabloyu test edebilirsiniz. Ölçü aleti ile biraz zahmetli testler yapabilirsiniz.
Motorunuz meanik bir darbe yedi ise çekiçle vurmak gibi encoder cam diski kırılmıştır. Marka model belirtirseniz sizin modeli blen arkadaşlar şuparametreye bakın diyerek daha kolay yardımcı olabilirler.
Kolay gelsin.
 
sürücümüz lenze
encoderimiz ise BRT Smartsyn TS 2650N11E78
 
Merhaba,
verdiğiniz kod için google Resolver kodu diyor bire bir eşleşmese de. Hoş resolver de endirek encoderdir. Resolver çalışması farklıdır yapı olarak dc motor endüvilerine benzer yapısı vardır. Ac bir gerilim uygulanır konumuna göre size sin ve cosinüs sinyalleri üretir. Smitch triger devreleri ile sinüs cosinüsler tırpanlanır encoder gibi kare dalgalar temin edilir. lenzin sürücüsünün modelini biliyorsunuzdur. Pdf bilgilerinden hangi parametrelerden bakılacağıı bulabilirsiniz. Lenz kullanmadım. Lenz bilen arkadaşlar destek olurlar.
kolay gelsin.
 
eyw hocam
gerçekten çok istifade ettim
teşekkür ederim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,165
Mesajlar
915,601
Kullanıcılar
449,930
Son üye
oguuz680

Yeni konular

Geri
Üst