Encoder ile aç motor durdurma

akgn_cem

Üye
Katılım
15 Eki 2010
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
35
Merhabalar konu ile ilgili çok fazla bileğim yok.
benim spiral(susta) yapma makinam var herhangi bir kontrol sistemi yok sadece aç kapa ile çalışıyor. Tel makineye giriyor ve susta halinde makinadan çıkarken bir boruya giriyor ve yaklaşık 25 metre çıktıktan sonra manuel olarak kapatıyorum. Ben bu işlemi bir encoder ile yapmak istiyorum. Susta makinadan çıktıktan sonra 25 metre gitsin ve kendisi otomatik motoru durdursun. Sonrasında ben el ile açacağım. Makinada ki motor 2.2 kW. Bu konu hakkında bana yardımcı olur musunuz?Bu işlemi yapmak için hangi ekipmanlar lazımdır? Ayrıca 25 metre bazı durumlarda değişiklik gösteriyor yani aynı zamanda metrajıda farklı olarak girmem gerekebiliyor. Bazen 24 metre bazen 32 metre girmem gerekiyor.
 
Son düzenleme:
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Akgn_cem Merhabalar
Bu iş için en güzeli eğer mümkünse servo motor kullanmam zaten servo sistem dahili olarak enkoderli olduğu için rahatlıkla yapabilirisin,
Eğer mevcut motoru kullanmak istersen en basit çözüm bir enkoder ve enkoder sayıcı ünitesi alıp ,sayıcı kontağından motoru durdurabilirsin.

Kolay Gelsin
 
Sayıcı ile motor arasına bir kontaktör koymama gerek var mi?
Ayarlamam gereken metrajı nereden kontrol edeceğim? Sayıcıdan mi? Cevaplarınız için teşekkür ederim.
 
Motoru kontrol ettiğiniz sisteme sürücü yada kontaktör sayıcıyı stop verecek şekilde bağlayacaksınız,ayarlamanız gereken metrajı sayıcıya set edeceksiniz ve sayıcı sizin set değere ulaştığında motoru durduracak.
 
http://www.emkoelektronik.com.tr/tr/urunler/ezm-4430
adresdekı marka veya benzeri bir sayıcı, encodr ve encodrı baglıyacın tekerlek, mıl vs gerekır. Eger motor ıcın kontaktör var ise, onun stop devresını bu sayıcının kapalı kontagından gecıreceksın. Ilk basda, encodru bagladıgın tekerlek mıl vs capına göre katsayı gırmen gerekır. Bır elektrıkcı arkadas yardımcı olur.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,246
Kullanıcılar
449,840
Son üye
111340

Yeni konular

Geri
Üst