Encoder ile ölçüm

Enkoder tekerleğiniz metal ise üzerine tornada tırtık diş açtırabilirsiniz.Tabiki tekerleğin ısıl işlemden geçmeside gereklidir.Vurkalon tip lastik tekerlek kullanıyorsanız saç malzemenin üzerindeki özellikle CR malzemeler yağlı olduğundan tekerlek pati çekeceğinden enkoder kaçırma yapabilir.Bence en sağlıklısı yüksek palslı bir enkoder kullanmak yada enkoderin yerini değişirmek.Zaten deneyerek göreceksiniz enkoderi bastıran hava valfinin basıncını artırdığınızda yada azalttığınızda da boyda değişimler olabilecektir.


Evet hocam lastik tekerlekli encoder kullanıyorum ve kesilen malzeme yağlı olduğundan pati yapıyor olabilir.
Encoderın yerini değiştirmeyi planlıyorum şimdi. Motordan bilgi almayı planlıyorum ve 1024 palslik encoder kullanmayı planlıyorum.
Ozaman nasıl bir sonuca ulaşırım görücez. :)
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Aslında sizin sisteminizde doğrultma kısmında motorun arkasında da bir enkoder olup iki enkoder bilgileri karşılaştırıp kesim yapan makasa kes komutunu vermesi gerekir.Daha doğrusu uçar makas uygulamalarının çoğu böyledir hassan kesim için.Siz kısa mesafelerde ve özel ölçülerde çalıştığınızdan sanırım ısıl işlemden geçmiş demir tekerleklekli ve üzerine tırtık açılmış enkoder tekerleği sorununuza bir nebze derman olabilir.
 
Hocam encoderı değiştirdim.
Autonics'in tekerlekli encoderını taktım ve 256 palslik encoderı çıkartıp yerine 1024 palslik encoder taktım.
1 mt. uzunluğunda sacı sürdüm ve plcden aldığım palsle işlem yaptırdım. Şuan en fazla 1mm hata payı oluyor. Genelde yarım mm sapma oluyor.
Onda da sıkıntı yaşamıyoruz. Teşekkürler yardımlarınız için. Ama tekrar sorun yaşarsam dediğini gibi motorun arkasınada bir encoder takıp ikisini karşılaştırabilirim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,578
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst