En Verimli Çalışan Programlama Dili Hangisi?

hüseyin55

Üye
Katılım
2 Kas 2009
Mesajlar
15
Puanları
1
En verimli ; Hata olanagı az olan programlama dili hangisi olmakta görüşlerinizi paylaşın arkadaşlar..Bir kıyaslama yapalım .. :confused:
 
bence c dili gayet anlaşılır ve kolay öğreniliyor.Verimi yüksek kullanışlı bir dil.
 
Bence de c dili...
 
C#'I değil ama c++ sı tavsiye ederim c# da hata olanağı oldukça yüksek ve alanı oldukça geniş bir programlama dili ama c++ başlangıç için iyi diğer dillerle benzerliği oldukça yüksek güvenilir bir dil diye düşünüyorum.
Başarılar.
 
Yapacağın işe göre değişir. Görsellik istiyorsan mesela C#, hız istiyorsan daha makine diline yakın diller gibi..
 
Hızı ne amaçla kullanacaksın ?
ASM
C
C++

Yukarıdaki dizileme hızları listeleyebilirsin munlar alt seviye derleyicilerdir, görsellik az - hız üst seviye derleyice göre iyidir.

.NET, Delphi, visual Basic gibi derleyiciler üst seviye programlar gerçekleştirilir bunlar ile gerçekleştirilen uygulamalat alt seviye diller ile gerçekleştirilen uygulamalar göre daha yavaştır ama inan bana sun gullanıcılar bunu farketmezler. Örneğin Net dillerinden birinde 0 dan 1000 'e kadar bir döngü oluştur ve her döngüde listeye ekle. Sonuçta göreceksin 1000 kere yapılan iş 1 saniyenin altında olacak.

Tabiki bir virüs geliştirecek isen o zaman işler değişir.
 
Makine diline yakın diller Örneğin Assembly gibi diller diğerlerine göre çok daha hızlıdır. Ancak elbetteki hayatın genel kuralı olarak her güzelliğin bir de bedeli vardır. (Görsellik-Kodu Anlama)

C# , C, C++, VB, VB.NET gibi diller görsel programlamaya en yakın dillerdir ki bunlar teknoloji sayesinde Native Code'dur ki JIT Compiler (Just In time Compiler) bunu yapar. Yani daha basitleştirmek gerekirse siz insan dilinde kod yazarsınız JIT Compiler bunu makine diline çevirip derler. (CLR kavramı aşağıda açıklanacak) .NET teknolojisinde Ngen gibi araçlarda var ama konu çok uzayacak hiç girmiyorum.

Managed ve Unmanaged code kavramı vardır ve yine .NET teknolojisinde Garbage collector adı verilen bir nevi belleğe bir şekilde daha önce yerleştirilmiş alanları eğer tekrar kullanmazsanız hafızadan yok eder. Managed code bu fonksiyona uygun şekilde çalışmaya denir. Ve bütün bu fonksiyonlar CLR (Common Language Runtime) içerisinde desteklenir. Unmanaged code .NET güzelliklerinden biraz daha uzaklaşmak ama aynı zamanda daha hızlı ve programcı yönetiminde olan koda denir. Kısacası şu ki aslında yazdığınız programlar eğer mikrosaniyelerle ölçülmesi gereken bir durum içermiyor ise hangi dilde olduğu genelde önemli olmaz. Dil seçimi esneklik ve ihtiyaçla ilgili olan bir şeydir. Mevcut teknoloji için konuşursak hızı etkileyen en büyük faktör yazdığınız kodun kalitesi ve sizin bu işe ne kadar hakim olduğunuzla ilgilidir. Yani siz sağ kulağınızı sol elinizde kafanızın üzerinden tutmaya çalışıyorsanız bu durumda hız açısından yapacak bir şey yoktur.


Yani her açıdan bakıldığında ana madde olarak ne yapıldığını bilmek gerekir. Hangisinde en uzmansan o dilde daha az hata yaparsın. Örneğin deli gibi C++ bilen birinin Vb.Net üzerinde bocaladığını çok gördüm.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,240
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst