En Verimli Çalışan Programlama Dili Hangisi?

Hangi dili iyi biliyorsan onda yaz.
 
En verimli ; Hata olanagı az olan programlama dili hangisi olmakta görüşlerinizi paylaşın arkadaşlar..Bir kıyaslama yapalım .. :confused:

Yazım hatalarını hemen her dilin compiler'i bildirir, mantık hatalarına gelince pek çok programlama dili su koyuverir.
Hatadan hataya fark var, yapandan yapana da daha büyük fark var!... :cool:
 
C veya C# iyidir. Fakat pic programlamak için kullanımı kolay olan picc'yi tavsiye edebilirim
 
tamamen hangi alanda program yazacağınla alakalı bir konu bu. yani verimlilik çalıştığın alana bağlı. robotik alanında çalışıyorsan örneğin programının hızlı çalışması gerekir. bir compiler dili, ki en meşhuru anlaşılırı ve kolayı c dir, ya da assembly dili oldukça hızlı çalışıp işini görecektir. hatta c-asm hibriti daha güzel bile olabilir.

web de programlama yapıyorsan eğer en çok bilineni ve syntax olarak c'ye benzeyen php işini görür. php'nin avantajı nedir diye sorarsan, php'nin camiası yani geliştirici sayısı oldukça geniş. yani ortaya çıkan problemlere çözüm bulman daha kolay. bunun dışında ruby de oldukça kolay anlaşılabilir bir dil. javascript ise php ile birlikte kullanabileceğin bir script dili. tek başına kullanılması çok da sağlıklı olmayabilir. bu alanda da yine en sağlıklısı hibrit bir profil olacaktır.

desktop programı geliştiriyorsan java-c# ikilisi zaten bilindiği gibi en meşhur nesne yönelimli programlama dilleri. ki zaten bu alanda öncelikle nyp'nin mantığını kavraman gerekiyor. gerisi de dil öğrenmek. java ve c# ile desktop programı geliştirmek de artık o kadar zor değil. java'da, eclipse için visual editor var; c# ta da zaten visual studio'nun görsel geliştirme desteği var. ha bütün bunları c'de yapamaz mısın? windows api'yi kullanmak suretiyle yaparsın. ha fark nedir? windows api kullanarak en basitinden oluşturacağın pencerenin kodlarını kendin tek tek yazarsın. ama c# ile pencereleri visual studio aracılığıyla sürükle bırak yöntemiyle oluşturabilirsin. bu konuda da hibrit çalışabilirsin aslında. diyelim ki çözümünü c# ile bulamadığın bir problem yaşadın. nasıl çözüleceğini de biliyorsun. c ile bir dll yazıp onu c# ile yazmakta olduğun programa bağlayabilirsin.

yani hangi alanda çalışıyorsan, önce o alanın gereksinimlerini araştır, dil seçimini de ona göre yap.
 
mesele verim ise c/c++ ikilisinin üstüne kimse çıkamaz. özellikle c.
 
programlamada hangisi daha iyi gibisinden bişey yoktur sadece tasarlanan programa uygunluk vardır yoksa her programlama tabanının kendine göre dezavantajları ve avantajları vardır ..
 
Aslında ne amaçla kullanmak istediğine bağlı bu seçim.
Yönetici arkadaşımız konuyu gayet güzel özetlemiş ama kullanım amacına yönelik bir seçim yapman gerektiğinden bahsetmemiş.
Assembly ve C tarih olarak geçmişte kalmış dillerdir ve görsel anlamda pek göze hitap edemezler. Tabi geçmişte kalmış olmaları ve sonradan gelen dillerin temelini oluşturuyor olması da bu dillerin önemini kaybetmesini engellemiştir. Sonralarda C# ve Java dilleri ortaya çıkmış ve nesne taban yazılım konusunda neredeyse tüm kapaları açmıştır.
Nesne Taban yazılım ne demek oluyor?
Genel olarak tüm bilgisayarlarda olan bir media palyer buna en güzel örneklerden biridir. Kullanıcı mp3 formattaki şarkılarını media player yazılımcısının belirlediği alanlardan herhangi birinin üzerine sürükleyip bıraktığında şarkının çalmaya başlaması, duraklat butonuna bastıgında şarkının beklemeye alınması, üstteki dosya içerik butoncuklarına basmasıyla bilgisayar içinde şarkı aranması gibi şeyler söylenebilir. Yazılımcı nesne tabanlı bu yazılım tabanı sayesinde sizin duraklat butonunuzun içine butona basıldığında ne yapması gerektiğini yazar ve siz kullanım aşamasında bu butona bastığınızda yazılan kod işler. C'de bu işler bu şekilde değildi hatırlarsanız, daha çok siyah ekran ve klavyeden alınan enter yada rakamsal komutlarınızı alırdı.

Uzun lafın kısası C günümüz dillerine bakıldığında en temel bilinmesi gereken (anlaşılır olması buna etkendir) dil olduğu söylenebilir. Ancak Nesne Tabanlı bir yazılım tasarlanacaksa C# veya Java ile yapılmalıdır.
gerçi bu dillerde yakın bir zmaanda kıymeti azalacak, Java devam eder belki ama C# pek de kullanılmaz olacak diye düşünüyorum..
Herkese kolay gelsin..
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,914
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst