En uygun buzdolabı hangisidir?

Aksi

Site Yetkilisi
Yönetici
Site Yetkilisi
Katılım
26 Eyl 2008
Mesajlar
1,887
Puanları
472
Yaş
40
Arkadaşlar ben bir buzdolobı almayı düşünüyorum ve araştırma aşamasındayım fakat aklımda bir kaç soru var yardımcı olursanız sevinirim. SHARP SJ PT69R PLAZMA CLUSTER modelini çok uygun fiyata buldum ancak pek kullanılan bir marka olmadığı için kalitesinden ve teknik özelliklerinin çok iyi görünmesine rağmen çalışmasından pek emin olamadım.

Elektrolux buzdolapları çok iyi teknik özelliklere sahip ve çok kaliteli ama fiyatı da çok yüksek ikinci seçenek olarak bunu düşünüyorum ancak fiyatı beni düşündürüyor.

Bosch buzdolapları da çok kaliteli ama fiyatları ve teknik özellikleri hakkında pek bilgim yok.

Siemens buzdoloplarını da bir seçenek olarak düşünmekteyim.

Şimdi deneyim ve tecrübelerinize dayanarak sormak istiyorum siz hangi marka ve hangi model buzdolabını önerirsiniz.
 
Sharp'ı hiç düşünmeden evinin güzel bir köşesine yerleştir (güneş görmesin ) 10 yıl kesin hiç tamirçi aramaz .Güneş görürse 2 yılda bir servis talebin olacaktır .başka da kolay kolay sorun cıkarmaz .18-20 yıl sonunda ekovat soronun olacaktır ama digerlerinde bu süre 9-11 yıl gibidir.
Şimdiden hayırlı uğurlu olsun diyeyim .

Diğer markalar üzerine yorumumu yazmayayım firmalar beni aforoz etmesinler.
 
Sayın alfa romeo hocam eğer kızmaz ise ben de seçeneklerin arasına White-Westinghouse markasını eklemek istiyorum. Bizim eski buzdolabımızdı. evlenirken onu annemlere bıraktım halen daha çalışmaktadır. Buzdolabı yaklaşık 32 yaşında.
 
Sayın alfa romeo hocam eğer kızmaz ise ben de seçeneklerin arasına White-Westinghouse markasını eklemek istiyorum. Bizim eski buzdolabımızdı. evlenirken onu annemlere bıraktım halen daha çalışmaktadır. Buzdolabı yaklaşık 32 yaşında.

azrail kardeşimin bana sundugu marka seçenekleri kısıtlı idi .

Yazıdan algıladıgım, uygun fiat'a sharp sj pt 69 r, pahalı gelen bir elektrolüx tanımadıgı bosch siemens profilo (BSP) dan hangisini seçmeliyim idi.

sorunun cevabı tabiki (A) seçenegi ,diger markalar sharp'ın kraterlerini zaten taşımıyor .

Sizin White-Westinghouse ABD patent li vede dünyada hatırı sayılır bir kariyeri var
50 yaşın üzerinde orjinal hiç fişten çekilmemiş dolapları var bir tek problem çıkarmışlar o da kablolarının pvc lerinin sertleşerek kırılganlaşması.
 
Sayın alfa romeo önerileriniz için teşekkür ediyorum sharp'ın sağlıklı çalışan bir buzdolabı olduğunu öğrenmem içimi biraz rahatlattı. Tabiki ille de sharp almalıyım diye bir zorunluluğum yok. Ancak aradığım özellikleri sıralarsak yıllarca sorunsuz çalışacak kaliteli bir marka, A sınıfı enerji tüketimi ve sharp ta olduğu gibi yiyeceklerin küflenmesini önleyecek sağlık açısından yararlı bir kaç teknik özelliği olan bir buzdolabı almayı düşünüyorum. Çok uçuk rakamlara çıkmayan farklı önerileriniz olursa ben yine de fikrimi değiştirebilirim.

Sayın tossun2008 White-Westinghouse'u daha önce de duymuştum ama inanın ne fiyatı ne teknik özellikleri nede sağlımlığı konusunda tek bir fikrim yok(tu). Eğer sizin tavsiye edeceğiniz bir model yoksa genel olarak fiyatlarını ve modellerini bir araştırayım.
 
az elektrik harcayan ,işini en iyi şekilde gören,en kullanışlı ,kişinin bütcesine en uygun dolap en iyi dolaptır.
 
samsun gun 58KDEW kodlu buzdolabını öneririm. samsung beyaz eşyada dünyada kendini kanıtlamış türkiyedede kendini ispat edebilmek için fiyatları aşağıda tutuyor. su sebili geniş iç hacim beni etkileyen faktörlerdi. birde samsungun güvencesi tabii

ben vergi indiriminde iki hafta önce 1400 liraya aldım.

tavsiye ederim
 
Sayın azrail Türkiye şartlarında bir soğutucu almak istediginizde bazı kraterleri ön planda tutmanız gerekir
1 -Öncelikle yaşadıgınız iklim gölgeniz .
2 -İhtiyacınız olan haçim.
3 -soğutucuyu kullanacağınız ortam
4 -Soğutucu akseksuar çeşitliligi
5 -Servis ve yedek parça bollugu

Sizin begendiginiz sharp 500 lt hacime sahip ege , istanbul ve karadeniz sahil bölgelerinde sağlıklı çalışan soğutucu tipidir .
emrako ekovat kullanılmıştır .(emrako,danfoz ekovatların taklididir) danfos ise en kaliteli ekovat markasıdır.
White-Westinghouse ,genaral electric,amana,frigidaire amerikan patenti ile italy malı olarak ülkemize ithal gelen soğutuculardır.malzeme kalitesi din norumlarındadır en ekonomik modellerinin fiatları 2300.00 tl den başlar .

marka ve model derseniz White-Westinghouse ,genaral electric,amana,frigidaire benzer malzemelerle üretilmiş farklı isimler altında satılmaktadırlar ama general electric dispiritörü olan resmi olarak ithal edilen bu nedenledir ki parça sorunu yaşatmayacak bir firmadır.Diğerlerinde yedek parça sorunları yaşama riskiniz vardır.
Yani Bu durumda 2 seçenek ortaya çıkıyor .Ya sizin beğendiginiz ucuz SHARP SJ PT69R ya da (genaral electric GTE 18 ww 510 lt buz dolabı)

**Bu benim şahsi düşüncelerimdir hiçbir firmaya karşı veya taraf değilim **
 
alfa romeo hocam aydınlatıcı teknik bilgileriniz için çok teşekkür ediyorum. Hemen genaral electric GTE 18 ww model buzdolabının fiyatını araştırdım da sharp ile arasında neredeyse 1000 tl gibi bir fark söz konusu olduğunu gördüm. Bütçe olarak sarsılmamak için 2000 tl altı bir buzdolabı almam daha akılcı olacağından geriye sadece sharp kaldı sanırım.

Bu arada Elektrolux ve aeg satışı yapan bir arkadaşımın iş yerini ziyaret ettiğimde elektrolux'un en düşük fiyatlı modelinin 2000 tl olduğunu gördüm ancak teknik özelliklerine ve sağlamlığına bakıldığında buna değecek bir buzdolabı olduğunu da söylemek mümkün. Bu kalite ve teknik özelliklere sahip 2000 tl altı başka bir marka önermediğinize göre sanırım sharp buzdolabını alacağım.

Yardımlarınız için teşekkür ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,276
Kullanıcılar
449,846
Son üye
g-silver

Yeni konular

Geri
Üst