En iyi servo motor ve sürücü hangi markalar

60141

Elimde böyle bitane var ama bunu mach3 e bağlayamadım 4motora kadar testekliyor.siz hangisini önerirsiniz?
 
Uzakdoğu firmaları teknik destek ve malzeme tedariğinde sıkıntı yaratabiliyor, aynı şey ABD firmalar için de geçerli.

Avrupa menşeeli firmalar tercihimizdir :) Siemens, Rexroth, Beckhoff, ABB gibi....

Yaskawa, Avrupalı bir Japon firması. Üretimi olması gerektiği gibi dünyaya dağılmış durumda. İrlanda'da invertör, Slovenya'da robot, İsveç'te robot/gantry sistemler, Almanya'da lineer motor montaj, Almanya'da çip üretimi, Çin'de invertör, Japonya'da servo, invertör, robot, vb, Amerika'da fabrikaları var. Bu sayede korona krizinde bile ciddi bir lojistik sıkıntı yaşamadı.

2020 senesinde, Uzakdoğu'nun artık lojistik olarak uzak olmadığını görmek gerekiyor, bilakis aslında doğu bize avrupalı markalardan çok daha yakın.

Ek olarak avrupa menşeili ürünlerin bir çoğu çinde üretiliyor.

Güneş doğudan doğar.
 
Hocam ben sahada edindiğim tecrübeleri paylaştım. İşletmede hemen her markanın ürünü var. En basitinden yedek parça tedariğinde yaşadığım sıkıntıları ben biliyorum. Ama Siemens ABB Rexroth gibi markalarda bu sorunu yaşamıyorum.

Bu firmalar aynen Yaskawa gibi dünyanın dört bir yanına dağılmış firmalar ama malzeme desteği ve teknik destekte Uzak Doğu ve ABD firmalarının çok önündeler.
 
Bu firmalar aynen Yaskawa gibi dünyanın dört bir yanına dağılmış firmalar ama malzeme desteği ve teknik destekte Uzak Doğu ve ABD firmalarının çok önündeler.

Ben de sizin gibi sahadan gelen birisi olarak yedek parça ve servis konusunda söylediklerinize katılmamakla birlikte, yaşadığınız tecrübelere saygı duyuyorum. Yaşadığınız tecrübelerin zıddını da yaşayan bir çok insan vardır mutlaka.
 
Servo olarak Alman Schneider. İngiliz ABB de çok iyi.
 
Haydaa, doğru bildiğim her şey yanlış çıkıyor :D

Teşekkürler.

"Schneider Electric is originally from France and was established over 180 years ago by the Schneider brothers."
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,890
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst