En iyi Maliyette ve Verimde Transformatör Tasarımı İçin Nelere Dikkat Edilmeli

Katılım
31 Ağu 2009
Mesajlar
25
Puanları
1
Yaş
35
Merhaba Yeni mezunum Transformator üretimi yapan bir firmada elektrik dizayn mühendisi olarak başladım, konuda belirtiğim gibi bana yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Kendimi bu konuda kanıtlamak istiyorum iş yerindeki yöneticilerime boş biri olmadığımı kanıtlamam lazım.şimdiden teşekkürler
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
yeni sorularımda olucak transformatorde grup açısı neye göre seçilir? yan dyn11 mi dyn 5 mi olması.Bazı kaynaklarda harmonik bazılarnda ülkeye göre yani (arajlardan üretilen ilk elektiriğe kadar ve bizde her bir barajda(atatürk-keban gib)farklı ülkelerin sistemleri mevcut olduğu için faz açılarıda farklılık gözstermektedir.) sorumun cevabimi bu mu? Birde sarım yapılırken emaye telmi yoksa şerit telmi hangisi neye göre daha uygun seçillir?
 
Trafo trafo beynimin her yerine trafo hakkında bilgi yüklemek istiyorum her türlü bilgiye açığım :D
 

Forum istatistikleri

Konular
128,119
Mesajlar
915,160
Kullanıcılar
449,824
Son üye
Lecterer

Yeni konular

Geri
Üst