en iyi işlemciyi kim üretiyor

muratcyber

Üye
Katılım
19 Eki 2007
Mesajlar
710
Puanları
1
Yaş
43
arkadaşlar bence amd işlemci hem performans hemde fiyat yönünden çok iyi ben onu tercih ediyorum
 
Benim işlemci:
AMD Athlon 64 X2 Dual-Core 4800+ 2.5 GHz
Oyumu AMD'ye verdim.
Eski anakart, iki ay önce arızalanınca sistemi komple değiştirmak zorunda kalmıştım.
Almışken biraz masraf yaptım ama değmiş.
 
peki ısnma sorunu yokmu herzaman duyarım amd işlemciler ısınır diye .birde şunu unutmayalım cash bellekte önemli amd hala 1 belkide 2 ama pentıum 16 tıya kadar çıktı. ön bellek ne kadar fazla olursa işlemci okadar iyi demektir. bu yüzden pentium diyorum.
 
CPU lara fan takılmasının sebebi zaten ısınmaları iyi bir soğutma sistemiyle AMD süper performans sağlar
 
AMD ürettiği işlemciler gerçekten fiyat/verim açısından son derece iyi. Şu ana kullandığım işlemci eski olamsına rağmen,yaklaşık 4 senelik(ATHLON XP 2600+) pek çok uygulamada yeterli verimi alabilmekteyim.
 
arkadaşlar bu işin en iyisi yok.senin ihtiyacına göre iyisi ya da daha iyisi var sadece.arkadaşlar amd nin ısınma sorunu var diyen olayın biraz gerisinde kalmıştır bence.çünkü amd işlemci ısınma sorunun çözdü öne bile geçti.evet 10 yıl önce ciddi ısınma sorunu vardı ama 10 yıl önceydi.bendeki X2 4000 27derecede çalışıyor standart fan ile
 
Bence AMD fiyat performans açısından ayrıca grafik işleme,oyun vb. benim gözle görebildiğim performans farkı var,işlemcim AMD 4800 X2 2.5 ghz .
 
Arkadaşlar "sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer" derlerya bende o hesap vakti zamanında MMX 200 işlemciler vardı o dönem AMD bana illallah dedirti en son yandı öğle kurtuldum. Daha sonrada bir türlü ısınamadım. Şu anda ne durumda bilmiyorumama duyumlarıma göre iyi olduğu kanaatindeyim.

Fakat insan birdaha yanaşmaya cesaret edemiyor. Gözlemlediğim şunlar belki yanılıyorum ama

İntel işlemciler her zaman stabil bir hıza sahipler. Ama AMD işlemciler bazen çok hızlı bazen de çok yavaş (uygulamaya göre) performans gösteriyorlar gibi.

Tabi sonuç olarak işlemcinin yanında platform da (Anakart, Ram, HDD,...vb) önemli bence. Örneğin disket okumada hangi işlemci dize gelmiyordu ki. (Tabi mazi oldu, demek istediğimi umarım anlatabilmişimdir)

Kolay gelsin arkadaşlar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst