En az elektrik enerjisi harcayan klima tavsiyesi

turgaybuz

Üye
Katılım
16 Ara 2008
Mesajlar
78
Puanları
1
Yaş
64
en az yakan klima tavsiyesi
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
en az yakan klima değil. istenilen ne kadar ısıtma ne kadar soğutma yapılacağıdır.kolay gelsin.
 
arkadaşım eğerki soğutmak yada ısıtmak istediğin ortam çok uç seviyelerde bir çalışma yapmayacaksa ve standart bir split klima ile bu halledilebilecekse, yani böyle olduğuna eminsen, enerji verimliliği olarak en iyisi bence Mitsubıshi klimadı, sonrasında airfel düşünebilirsin. Örneğin şartlandırılmak istenen ortam 2 pencereli 16 m2 bir oda ise 12.000 yada 9.000 BTU klima yeterli olacaktır. Tabi çevre şartları çok önemli. o yüzden ortamı görmeden net konuşmak doğru olmaz.
 
Hangi il
kullanacağınız alan kaç metre kare
yalıtım
hem ısınma hemde serinleme amaçlımı
günde kaç saat kullanacaksınız

Bunları yazınki ona göre öneri gelsin,
bütçeniz ne kadar.
 
arkadaşlar hepinize teşekkür ederim klima tavsiyeleriniz için mesajlarınızı geç okudum hata benim ben bauhaus tan baxi 900btu klima ldım 5 gün oldu soguk konumunda kullanıyorum birde özel sayaç bagladım 4 saatte 1 kw elektrik tüketiyor kışın ne olur bilmem yine yazarım hepinize saygılar degerli meslektaşlarım
 
ilginiz için teşekürler ben 9000btu baxi klimaya özel sayaç bagladım havalar soguyunca ısıtmada kullanıp ne yaktıgını yazarım eger kış yaz kullanıp ne yani kaç kw yaktıgını biliyorsanız lüt yazarmısınız SEVEMEM adlı arkadaşım uzun süredir mi kullanıyorsunuz baxi klimayı sizdekide 9000btu mu ben 16m2 mustakil evimin 1 odasında kullanıyorum hoşçakalın
 
16 metrekare için 9000lik uygun. 9000lik cihazlar normalde saatte 900 w düz hesap 1 kw yakar. cihazınızın tüketimi güzel.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,912
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst