En İyi Modüler Hücre Markası Hangisidir?

Yerli üretici olarak ELKO ve AYSAN'ı yabancı Schineider ve Ormazabal
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
modüler ve metal clad hücrelerde istenilen kalite henuz saglabilmiş degil firmalar tarafından. metal clad hücrelere bakıyorsunuz kesiciyi bir kere yerine itmekte oldukca zorlanıyorsunuz bir kişi ile itmeyi bırakın iki kişi ile bile zarzor itilmektedir. ikinci olarak akım trafosu arızalarında akım trafolarını degistirmek oldukca güctür cogu firmanın ürününde. Sonra toprak bıcagının kapalı acık oldugunu goremiyorsunuz. en onemliside ters besleme oldugu zaaman toprak bıcagının kapatılabilmesi sorunu
 
Arkadaşlar merhaba, yeni konu açmamak adına bir sorum olacak.
Türkiye genelinde hücre üretimi yapan lokal markaların bir listesi varmıdır bulabileceğim yada nasıl aratmam gerekir sizce? Benim bulduğum birkaç marka var sadece (Elte pano, Cimtav Elektrik, Elpa Şalt Tesisleri)
 
... Okadar titiz çalışıyorlar ki ben şahit oldum her hücre tek tek test ediliyor ve sorunsuz bir şekilde bize ulaştırılıyor.

Her hücrenin tek tek test edilmesi titizlik gereği değil, şartname ve kalite standartları gereğidir. Bilgilerinizi gözden geçiriniz..

En iyi modüler hücre denmiş ve herkes tecrübelerini paylaşmış. Hiçbirimizin elinde, MYD şartnamesi gereği 20 yıl gaz sızdırmazlık garantisi olan bir üründe 10 yıl dahi olsa toplanmış bir istatistik olduğunu sanmıyorum. Burada yazılanlar daha çok tecrübeler olabilir.

Gördüğüm kadarıyla genel kanı yabancı yada yabancı ortaklı (örnek ulusoy) markaların önde olduğunu gösteriyor ki ne kadar yanlış bir düşünce. Bir hücre “pahalı olunca kaliteli, kaliteli olunca pahalı olur” kısır döngüsü var. ABB pahalı satıyor, çünkü kalite ucuz değil.

Bir çok farklı marka hücre gördüm ve inceleme fırsatı buldum. Teknik değer etiketinin yakınında bir yerde “bu hücre ilgili MYD şartnamesine uygun üretilmiş ve test edilmiştir” ibaresi olmasına rağmen gerekli akım taşıma kapasitesini yakalayamayacak kesitte bara kullanılmış, hatta ana topraklamada bakır bile kullanılmamış. Kısa devrede bile atmayacak otomat kullanılmış, 20/5A akım trafosu üzerine 16kA yazılmış ama Ith değeri 100.In bile olmayan trafo ile donatılmış vs vs. Yani şartnameye uymadığı halde bir şekilde TEDAŞ(lar) a satılmış.

Öte yandan şartnameye uymakta direnen, şartname ve standartlara uymayı kalite politikası haline getirmiş ama maalesef merdiven altı pano üreticileriyle fiyat anlamında yarışamayacak hale gelen ve kapatan / kapatmak üzere olan firmalar var.

Şimdi bir kesim umarsızca batı ürünleri hayranı, bir kesim fiyatta yerli firmacı ve tabiri caizse ölücü. Oysa ne demiştim, kalite ucuz değil ve yerli firmalar kalite yakalamaya çalışırken belleri büküldü.

Buyrun iyice tenekeye dönen yerli ürünleri ucuza alalım ve tesisimizin güvenliğini sağlayalım yada avrupa veya batı (her ne haltsa) ürününü 2 katına alalım sonra da “dövlet bize bağmir” yada ülkemizde üretim yok o nedenle kriz var diyelim..

Özetle; ülkemizde yerli üretim modüler hücre giderek kalitesizleşiyor, merdiven altına düşüyor. Herkes pano yapmaya başladı. (Her teneke büken schneiderden kesici alıp pano yapıyor artık). Yakında onlar da ortadan kalkar. Global üreticiler 2000-2001 yılı öncesi, hiç yerli üretici olmayan günlerdeki gibi yine 10 katına kesici / pano satmaya başlarlar artık. Destek olalım daha çabuk gelsinler. Yada yerli ama kaliteli yerli ürünü destekleyelim , hem biz kazanalım, hem Türkiye.. Nokta..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst