En İyi Modüler Hücre Markası Hangisidir?

schneider bence
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
ulusoyun 1250a hücrelerinde ne kullanıyor bildiğim kadarı ile kendileri üretmiyor.
 
Arkadaşım kim ulusoyu beğeniyorsa bu işi bilmiyor demektir hee iş yapıyormu yapıyor güven diyorsan scheinder bakın bizim işte ucuza kaçamazsın işin hakkını vereceksin malzemen kaliteli olacak yoksa başına gelecekleri iyi biliyorsun.
 
En iyisi abb
 
bizim sistemde elko'dan yana hiç sorunumuz olmadı ulusoyda yük ayırıcısı patladı birkaç kez ama genelde iyi bir hücre scheinder ise kırk yılda bi sorun yaratıyor ama teknik servis şirket politikası olarak diyeyim burnundan kıl aldırmıyor hücre parası gibi yük ayırıcısı ücreti istiyor :)
 
Keyf72 arkadaşıma kesinlikle katılıyorum. İnsanlar okadar yatırım yapıp alışveriş merkezi fabrikalar yapıyor ama elektrik dağıtımında en çok kim satıyorsa ondan alıyorlar. Ne kadar yanlış. Biz seneler önce Eltes firması ile tanıştık. Bu firma az ve öz yapıyor, bende Alışveriş merkezinde gördüm ürünlerini. Ulusoy günde 30 adet üretiyor ama Eltes haftada 30 adet üretiyor. Okadar titiz çalışıyorlar ki ben şahit oldum her hücre tek tek test ediliyor ve sorunsuz bir şekilde bize ulaştırılıyor. Schneider Elektrik firmasının üretici partneridir aynı zamanda. Baba oğul son derece disiplinli ve dürüst çalışan bir firma. Ben herkese tavsiye ediyorum. Şu ana kadar 100 adetin üzerinde beton köşk ve hücre aldım daha bir tek sorun yaşamadım. Adamlar yapmış. Başkada marka aramadım. Tedaştan kontrole bile gitmeye gerek duymuyorlar o firma için. Bu arada memnuniyetimi dile getirmek için yazdım firmadan hiçbir menfaatim yoktur olamaz da. Saygılarımla
 
bildiğim kadarı ile modüler hücreler toplama yapılıyor.2-3 değişik marka içeren kabinler gördüm.tabiiki firma ilişkilerini bilemem.ama genelde hücre kapaklarının anahtarlama yapan kısımları çok zayıf.en ufak zorlanmada eğiip bükülüyor.her seferinde tam yerine oturtmak imkansız.insanız sonuçta.daha sonra en fazla ayırıcı mesnetlerinde problem çıktığını gördüm.tabiiki mesnetten gövdeye atlama yapıncada hücre kapağının atlayabildiği ne kadar noktası varsa hep yakıp karatıyor.neden gövde üzerinden akım gitmiyorda hücre kapağında kaynak perçin ne varsa geziyor?????.belki yeri değil ama dağıtım şirketlerinin ihale yolu ile yaptırdığı tesislerde işçilik hatalarıda çok fazla göze çarpıyor.örnek verecek olursak 6 modüler kabini olan bir beldede yeniden yapmadığımız hermetik trafo buşing başlığı kalmadı.değişik kabinlerde 3 hücre kullanılamaz halde.adam hücrede xlpe kabloyu ayırıcıya bağlarken yarım metre kabloya kıyamamış topraklamasına ek yapmış ve kabul edilmiş.
 
Sırası ile ABB Siemens Schneider...
Schneider en ucuzudur.. ABB Siemens pahalıdır.
Metal-clad panolarda en iyisi ABB ve Siemens. ABB panolarının boyutlarının küçük olması gibi başka bir avantajı vardır. Areva yı tercih etmem.

Yerli panolar daha da ucuzdur. Kalitesi de ona göre tabi.

Ayrıca panonun metalclad ya da metal-enclosed olması da ciddi olarak fiatı etkileyen unsurdur. Metal-clad panolar işletme, Bakım ve güvenilirliği en iyi panolardır. Fiatları da bir o kadar pahalıdır.

Bir arıza bakım yenileme gibi durumlarda enerjinin kesilmesine tahammülü olmayan işletmeler mutlaka metal-clad pano almaları gerekmektedir.
 
Ulusoy röle ve kesici harici tüm ürünlerini kendileri üretiyor.
Fiyatıda makul. Servise gelince 2 gün içerisinde Türkiyenin heryerine gidiyorlar.
Metal Clad hücrelerini 31,5kA/3sn. testinide KEMA'da yaptılar. Optimum bir çözüm arıyorsan Ulusoy derim ben.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,169
Mesajlar
915,621
Kullanıcılar
449,934
Son üye
peldayilmaz

Yeni konular

Geri
Üst