Emo Topraklama ölçümü yaptıracak Mühendisleri neye göre seçiyor?

batmnli

Üye
Katılım
9 Tem 2008
Mesajlar
157
Puanları
1
Yaş
39
Selamlar Arkadaşlar Smm bürosu kurmak istiyorum ve bu bürada topraklama ölçümü işinide yapmak istiyorum.Bir keresinde emoya topraklama ölçümü raporu yaptırmak istedik belli ücretlerden sonra mühendisi kendisi gönderdi.Benim merak ettiğim emo bu mühendisi neye göre gönderiyor.Ölçüt nedir?Bilen arkadaşlar cevaplarsa sevinirim
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümünü yapabilmek için EMOdan sertifika almanız gerekiyor. Bu sertifika olmadan da elbette ölçüm yapabilirsiniz ama yönetmeliğe göre bu işlemin yönetmeliğe göre "yetkili kişiler "tarafından yapılması gerekiyor.

Ayrıca sorunuzu (doğru anladıysam) şu şekilde yanıtlayayım: EMO da gelir elde etmek için topraklama ölçümleri ve diğer ölçüm işlemlerini yapıyor. (Bütün meslek odaları bun yapar) İsteyen ölçümlerini EMOya yaptırır isteyen bir başka firmaya. yani EMOdan mühendis çağırmak zorunda değilsiniz.. EMOyla çalışmak isterseniz, topraklama yetki belgesine sahip mühendislerden oluşan bir havuzu var oradan seçip yolluyor.Yoksa piyasaya haber salıp da "ölçüm var, kim yapar?" diye sormuyor. EMOnun mühendisleri nasıl seçtiğine gelince herhangi bir işyeri nasıl seçiyorsa onlar da ona göre seçiyor.

Ayrıca her yıl bu işlemler için ne kadar ücret alacağını da web sitesinde yayınlıyor. Özel firmalar da bu fiyatları baz alarak kendi ölçüm fiyatlarını belirliyorlar. (Ben de zamanında özel bir firmada bu işleri yaptığım için biliyorum)

Özetle tamamen serbest piyasa kuralları işliyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,316
Kullanıcılar
449,852
Son üye
ddknght

Yeni konular

Geri
Üst