Emi/Rfi Filtre bobini hakkında bir soru

Crowbar

Üye
Katılım
29 Ocak 2010
Mesajlar
54
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar. Bu kaliteli güç kaynaklarının girişinde görüyorum sık sık. Filtre bobini diye birşey genellikle toroid nüveye sarılmış faz bir tarafında nötür bir tarafında. Benim merak ettiğim, fazla nötürü ayrı bobinlere sarsak ne olur? Aynı bobine sarmanın mantığı nedir?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
filtre bobinlerinin amacı dışarıdan gelen parazit fazla gerilimi biryerlere atmak
bu fazla gerilim nötüre yani herzaman 0v olan hatta atmak
tek nüve olursa fazdaki pik manyetik etkiyle çevreye yayılmak ister ve nötür yakın olursa ona sıçrar
tek nüveyle havadan elektriği biryere aktarmak zor olur
 
Tam istediğim yanıt teşekkürler. Peki toroid nüveleri düzgünce kırıp tekrar sıkıca yapıştırmak performansı çok etkiler mi? 1.5mm bobin telini sarmak (daha doğrusu sarmaya çalışmak) parmaklarımı çürütüyor da..
 
tv ve uydu cihazlarının besleme girrişlerine bakın toroid olma şartı yok. art piyasada bulunuyor siz neden elle sarıyorsunuz? tv tamircisinden de rahatça temin edilebilir makul ücretle.
 
15 amper civarı akım geçecek uydu cihazlarından, psulardan bulamadım o kalınlıkta bobin. Biraz da DIY sevgisi :) ihtiyacım olduğundan değil nasıl çalıştığını merak ettiğimden yapıyorum zaten :)
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst