Emc Lab ve Deneyleri

sametylcin

Üye
Katılım
12 Eki 2008
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
39
merhaba arkadaşlar bu konunun mekanını tam bulamadığım için buraya yazıyorum
emc (elektromanyetik uyumluluk), lvd (alçak gerilim direktifi), laboratuarları ve deneyleri hakkında bilgi edinmek istiyorum. laboratuarların yapısı, deneyler nasıl yapılır, standartları nelerdir?
yardım eden arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim...
 
Mil_std_461e ye bakıcan hocam, tum platformlar tanımlı, yok turkce dokuman arıyorsan oda nette cok. Yurt içinde tubitak,aselsan, bazı sirketler bu testleri standartlar soyledıgım standartlaer cercevesinde gercekleştirebiliyor. Yoksa labda yapılcak iş deil:)
 
Sn. sametylcin

Bu konu oldukca karmasik bir konu. Sizin oturup ben bunu yaparim demeniz pek mumkun degil. Bu testler icin ozel labaratuvarlar gerekiyor. Bu isi yapan Turkiyede Tubitak UME, TSE ve Eldaş A.Ş diye benim bildigim 3 yer var. EMC testlerinden ozel yansımasız bir oda da bir antenin degisik polarizasyonuna gore elektrik alan ve manyetik alanlar cihazınıza uygulanıp cihazın calisip calismadigi, fonksiyonlarini yerine getirip getirmedigi gibi seylere bakiyorlar. Ayrıca cihazın yaydigi manyetik alanlar olculuyor. Guc kaynaginin sebekeden etkilenip etkilenmedigi veya sebekeyi kirletip kirletmedigi gibi bir dizi test yapiliyor. Bunun disinda ESD testleri vs.. gibi degisik testler var. Bu testleri yaptiracaginiz yerin uluslararasi akredite olması gerekli. Aksi taktirde belge alamazsiniz. Bence ismini verdigim 3 yerden ayrintili bilgi alabilirsiniz. En guvenilir yer sanırım UME dir. Fakat resmi prosedur isledigini dusunuyorum. Cihazınızın durumuna gore degisik standartlar veya degisik seviyelerde testler uygulanmakta. Askeri veya medikal cihazlar sanırım oldukca sıkı denetleniyor. Sanırım CE belgesi almak istiyorsunuz. Bunun icin bahsettigim 3 yerde yetkilidir. Kolay gelsin..
 
Bu testlere girmeden bu testlerden geçmek için önlem almak gerekli. Sonuçta test başına ciddi rakamlar teleffuz ediliyor. Bu yüzden tam neyi ölçtüğü bilmem lazım. Tavsiye edebileceğiniz dökümanlar olursa sevinirim. Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,123
Mesajlar
915,191
Kullanıcılar
449,830
Son üye
xkullanıcı45

Yeni konular

Geri
Üst