Elimdeki XBTOT2210 SERİLİ OPERATÖR PANEL SCHNEİDER

Katılım
28 Nis 2008
Mesajlar
560
Puanları
6
Konum
Türkiye
Merhaba elimde xbtot2210 serili schneider electric firmasının üretmiş olduğu bir panel bulunmakta ve ben bu panele ait nasıl bağlantı sağlayabilirim ? Plc ile nasıl haberleştirebilirim ??
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
PLC markası ne olacak. Schnieder ise şema var elimde. Yardımcı olabilirim
 
Biraz pahalı bir çözüm mpı/ppı adapter ü kullanman gerekir. Başka şansın yok.
 
Hmm , elimde PPI kablo var Siemens PLC ile haberleştrmek için ? , Panel arasındamı kalacak MPI kablo ?? olmadı yarın Servisi arayacam
 
S7-200 ün açık portunu kullan, modbus library ekle siemens programına internette bulursun bedava. 2 cihazı modbus üzerinden haberleştir. basit bir rs 485 kablosuyla.
 
Biraz Konuyu açarmısın arkadaşım , anlayacak dille yazarsan Tam Rs 485 pinlerini neye göre ayarlayacam ki ?
 
Biraz Konuyu açarmısın arkadaşım , anlayacak dille yazarsan Tam Rs 485 pinlerini neye göre ayarlayacam ki ?

S7-200 PLC modbus protokolünü desteklemiyor. siemense modbus Library sini eklemen lazım normalde satılıyor( ama netten bedava bulabilirsin). resimdeki gibi bi fonksiyon ekleniyor otomatikman s7-200 programına bu fonksiyon aracılığıyla haberleşme parametrelerini ayarlıyorsun. böylece Siemenste magelis Hmi gibi modbus dilini konuşmuş oluyor. geriye sadece basit bir rs485 kablosu yapmak kalıyor. oda zaten basit 2 telli bir kablo.
 
Merhabalar,
Elimde yine Schneider'ın XBTGT1130 operatör paneli var ve PremiumPLC kullanıyorum . Operatör panelini programladım ancak PLC ile nasıl haberleştirebilirim ethernet yada terminal port'tan biriyle yapmam gerekiyor sanırım? Yardımcı olursanız sevinirim.
Saygılarımla...
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst