Elimdeki li-pol bataryayı nasıl şarj edilebilirim?

emrullah95

Üye
Katılım
6 Eki 2012
Mesajlar
18
Puanları
1
Elimde bir batarya var ama bu tür bataryalar tehlikeli olduğundan şarj nasıl edileceğini bilmiyorum. Elimdekinin 3 çıkışı var 12-8-4 çıkışları. Elimde psu var yani yeterli güçte kaynak var. Aşırı şarjda yanar bu bataryalar, nasıl edebilirim?
 
elinizdeki bataryanın kaç hücreli olduğunu tesbit edip ona göre uygun voltaj ve akımı sağlayan bir şarj devresi düşünmelisin. bir trac sayfasında lm317 li akım sınırlamalı devre görmüştüm kullanılabilir bulunca burdan linkini yazarım ama sizin bataryanızı iyi tanımanız lazım yanlış voltaj vermeniz bataryanızın bozulmasına yada tehlikeli şekilde patlamasına neden olabilirsiniz.
 
3 hücreli psu ile 2 saat şarj etsem yeter mi?

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Bence is açmayın başınıza allah korusun

acme gönderdi
 
Dostum direkt psu ya bağlarsanız bataryanız üzerinden geçecek olan akımı ayarlayamadığınız için kısa sirede piliniz aşırı ısınacak veya içerdeki sıvı buharlaşıp patlayacak. Sakın psu ya direkt bağlamayın.

size şöyle sorayım bu batarya için şarj aletiniz vardıda bozuldu filanmı yoksa hiçmi yok. Size tavsiyem eğer yeterli elektronik bilginiz yoksa uğraşmayın ama uğraşmak istiyorum derseniz aşağıdaki devreyi uygulayabilirsiniz. 1-2-3 hücreli ayrıca şarj akımınıda ayarlayabileceğiniz güzel bir devre.

LM317 ile yapılan Lityum ion, Lityum polimer şarj devresi hem akım hemde gerilim ayarlı 4.2v 8.2v ve 12.6v çıkış verebiliyor yani 2…3 seri bağlı pillerde şarj edilebilir. Şar devresinin giriş voltajı 12v dc
Akım ayarı kademeli olduğu için kullanımı daha kolay 10ma….985ma arası akım ayarı yapılabiliyor.



lipoly-charger-liion-charger-lm317.gif
 
Hiç yoktu. Güçlü olduğu için kullanmak istedim

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
bahsettiğim devrenin resmi aşağıdakidir. Gayet basit bir devre.

lm317-lityum-ion-lityum-polimer-sarj-devresi.jpg

yapabilirsiniz ama ilk denemelerde bataryanıza uygulanan voltajla akımı ilk denemelerinizde sürekli takipte bulundurmanızda fayda var. Limit dışına çıkarsa şarjı kesmeniz gerekir.
 
Teşekkür ederim

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst