Eleman Açığı ve Ülkeyi İstikrarsızlığa Götürebilecek Süreç

Türkiye olarak teknik elemanların yetişeceği EML ,MYO buna bağlı okulların önemini anlamış değiller.daha devlet sağlık,eğitim sektörü[öğretmen] ,imam olarak fazlasıyla alım yapmaya devam ediyor.halada bunlar bizlerden alım yapılmıyor diye sözde seslerini çıkarıyorlar.özellikle altını çiziyorum MYO v.s kamu ya alım yapılmıyor.fakat avrupa bunları aşmış teknik elemana önem vererek teknolojisini en iyi şekilde ilerletmeye çalışıyor.bizde ise tam tersi.hayırlısı ile hükümet 2010 da kamuya teknik eleman[MYO]alımı yapar.ülkemizin ilerlemesi başlar....
 
hiç sanmam sevgılı meslekdaslarım ben maalesf 2004 den berı yurtdısında ıs bulup orakarda calısıyorum su an ulkemdeyım ama nereye kadar bılemıyorum bugun yılların elektrık ustasına bıcılen deger maalesef ızmırde tas catlasın 700 800 tl kı ben bu parayı 2006 da alıyodum kı o zaman ev kıram 100 tl dı sımdı ıse 350 olay burada bıtıyor ıste ve ızmır pıyasasında cıkma sıemens kakr lısnı 70 tl ye takan namertler tutunıyor sahtekarlar bu pıyasada memalnıyor durust namuslu sanatkara yer yok anlayacagınız ısımız allaha kaldı
 
bir mühendis olarak söylediklerinize katılmakla birlikte ayrıldığım nokta şu ki olayı ajite ediyorsunuz. en başta arkadaşın söylediği mühendislikten tek farkı şans filan değil. sen kendi isteğinle meslek lisesine gitmişsin. hem de bu katsayı uygulaması varken sen teknik liseye gidip sonra önümüzü kesiyorlar demen saçma. adama demezler mi ki ya sen mühendis olmak istiyorsun katsayı uygulamasını da biliyorsun daha ne diye teknik liseye gidiyorsun. düz liseye git hiç olmazsa biraz azmet ve mühendis ol. teknik lise mezunları mühendis olabilseydi ben de teknik liseye giderdim tabiki. tamam sistem değişmeli teknik lise mezunu mühendis olmalı hatta avrupadaki gibi hangi meslek alanında çalışmak istiyorsan onla ilgili liseler çoğalmalı. fakat fakat fakat yanlış da olsa sistemi biliyorsun bile bile meslek lisesine gidip sonra beni mühendis yapmıyorlar hakkımı çalıyorlar demen gerçekçi değil.
Saygılarımla ....
 
Sayın Emir... konu olayı ajite etme değil. Konu hem meslek bilen hem de mühendisliğin gerektirdiği puanı alan bir insanın istediği halde mühendisliğe gidememesidir. Meslek Lisesi öğetmeni olarak 3 yıl mesleki eğitim verdiğim öğrencinin mühendis olmasını isterim. Dikkatinizi çekerim tıp falan demiyorum. Bugün bir haber okudum. Hakimin biri danıştaya katsayı için tekrar başvurmuş. Katsayı uygulaması tekrar gelsin. 2 çocuğum bu sene sınava girecek. Yeni sistemle dezavantajlı konum meydana geliyor diye. Kendi çocuklarını nasıl düşünüyor görüyor musun? Ya diğer vatandaşların çocukları... 5 yıllık meslek lisesi öğretmeniyim. Daha üniversitede yüksek puan alabilecek 1-2 öğrenci gördüm. Bırakın onlar da kariyer yapsın. Yollarını kapamayın.
 
Merhabalar;
Zamanında bende teknik liseye gidip daha sonra üniversiteye gidip mühendislik eğitimi almak istemiştim.Ama katsayı problemleri nedeni ve sınav sistemi geregi düz liseye gitmek zorunda kaldım.

Şu anda makine fabrikasında otomasyon sorumlusu olarak çalışmaktayım ve hep aklımdaki düşünce 3 yıl lisede harcadığım zaman olmuştur.Eğer meslek lisesinden mühendisliğe geçseydim daha iyi olacaktı diye düşünüyorum.

Ama ülkemizde okul,üniversite dediğiniz kurumlar artık günümüzün koşullarında yeterli eğitimi ve teknik bilgiyi veremiyor diye düşünüyorum..

Benimde yanıma çalışmak için gelen stajyerler oldu ama açıkçası meslekle pek alakaları yoktu.Bu kendi isteksizlik ve belki yanlış yönlendirmeden oldu.

Sistemde düzelmeler istiyorsak birey ve aile olarak gerçek beceri ve istekler üzerinden eğitime yönelmeliyiz.Ve EĞİTİLMELİYİZ.

Google aramalarında Türkiye neler aramış araştırın, bir internet kafeye gidin nelerle uğraşıldığını görün, bir eğitim sitesine faal olarak katılan kaç üye var ona bakın sonra facebook vs gibi sistemlerin kaç üyesi var ona bakın,
kısacası sorun öğretmeninden-mühendisine,hükümetinden-doktoruna öğrencisinden-çırağına BİZDE...
Nasıl düzelir bilmiyorum.Allah yardımcımız olsun.
ZAMANINDA İBRETLE , HAYRETLE İZLENEN BİR MİLLETİN TORUNLARI(MI?)YIZ.
 
Molehiya arkadaşımız çok doğru bir konuya parmak basmış malesef teknik okullarda okuyan öğrencilerin hepsi şu an tam cahil durumda meslek liselerinde verilen eğitim müfredatının acilen gözden geçirilip düzeltilmesi gerekir.
ben meslek lisesi mezunu olan ve mühendislik okumuş olan şanslı birisi olduğumu düşünüyorum ama en azında bizim meslek lisesinde okuduğumuz dönemde matematik fizik kimya görüyorduk şimdi oda yok ayrıca meslek lisesine girebilmek için sınava giriyorduk başarılıolanlar meslek lisesine devam ediyordu şu an hiç bir okula gidemeyenler malaesef meslek lisesine gidiyor.

Hocam sozlerinize aynen katiliyorum. Meslek lisesini sinav ile kazandigim halde kayit icin zamaninda cok iyi bir rakam talep etmislerdi! Bu katsayi meselesinden cok daha once arkadasin yazdigi o 4 islem sorularinda bile takildigim zamanlarda veya OYS icn turevi ilk kez duydugumda o ne melem birsey ki diye irkildigimde keske duz liseye gitseymisim dedigim anlar cok oldu. Dikeyi gerceklestirebildiginizde akranlariniz fakulteyi bitirip hayata atildiginda siz intibaktan atilmama telasi ile nal topluyorsunuz! Cok sukur o gunler geride kaldi, lakin bir omur ve bir kusakda oyle...
 
Arkadaş;Keşke annenin babanın parasını ve kendi zamanını boşa harcamayıp kaportacıda falan çalışsaydın::))Yanlış anlama, şartlar itibari ile evin araban olur rahat yaşardın..Teknik eleman isen;
İster mühendis ol ister teknisyen veya....İyi maaşı unut...İyi bir statüyü unut..Değer verilmeyi unut..Köylünün orman mühendisine dediği gibi..
KEŞKE BİRAZ DAHA OKUYUP ORMANCI OLSAYDIN...
 
sabancını bu konuda söz söylemeye hakkı yoktur. 28 şubatta imamhatipleri kapatmak için tüm meslek liselerin önünü kesti. islam düşmanlığı yüzünden adamlar türkiyde kalifiye lemenaları diri diri gömdü desek yeridir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,527
Kullanıcılar
449,904
Son üye
teknikbilimlers31

Yeni konular

Geri
Üst