Elektronik terazi arizasi.

ELNUR

Paylaşımcı üye
Katılım
28 Nis 2011
Mesajlar
1,208
Puanları
131
Yaş
35
Konum
Zaqatala
Selam arkadaslar.Bende Elektronik terazi var.Marka boyle-DSZH Modeli-RCS 7010
Onda ariza boyle kosdugunda displeyde -OL- yaziyor basqa hic bir islem yapmiyor.Bu ariza kodunu bilen veya servis @mail adresi bilen varsa bana yardimci ola bilirmi?
 
OL hatası tartı açılmadan üzerine yük konmuş anlamına gelebiliyor bazı tartılardada fazla yük anlamına geliyor tartınızın sensörleri veya opampları bozulmuş olabilir. büyük ihtimal sensörleri arızalı sensörlerden gelen kablolara bak kopukluk olabilir... kolay gelsin
 
sensör arızası
 
over load aşırı yüklenme demek muhtemelen load cell arızası gibi görünüyor bu cihazı zannedersem klima gaz şarzı için kullanıyorsunuz ve çin menşeili gözüküyor aldığınız yere bir danışın yedek parçasını bulabilirmisiniz diye yoksa cihazı söküp loadcell üzerindeki bilgiler ışığında bir muadil bulmaya çalışın
 
yük hücresi arızalı olduğu gibi kalibnrasyon bozulmasıda olabilir. servisten kalibrasyon kodlarını alın deneyin olmaz ise yül hücresi loadcel i değiştirin sorun kalmayacaktır.
 
kalibrasyonunu bulabilirseniz burdada paylasin lutfen
 
bu elektronik terazi nasıl kalibre edilir ?lütfen yardım et
 

Ekli dosyalar

  • KQJ2CDby0zc.jpg
    KQJ2CDby0zc.jpg
    291.2 KB · Görüntüleme: 461
  • 9s-osxn6TIQ.jpg
    9s-osxn6TIQ.jpg
    271.6 KB · Görüntüleme: 293
Slm.arkadaşlar bende Neck jcs-b marka terazi var. Çocuklar kurcalamış. Terazi 0 iken tartım yapıyorum eksiye doğru tartıyor. Bi yerden sonra artıya doğru devam ediyor ve 1,250 kg konulduğunda sıfırlanıyor.yani tartıya 1,250 kg koyarsam normale dönüyor yani sıfırlanıp artı ya doğru tartım yapıyor. Birde ben bunun vidalarını söktüm dağıtıp tekrar topladım. Ama altta bir ayar vidası varmış onuda söküp taktım. Ayarı kaçmıştır tabiki. Acaba ne yapmam gerekiyor. Bilgi verebilecek olan varmı?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,169
Mesajlar
915,617
Kullanıcılar
449,932
Son üye
yyasar

Yeni konular

Geri
Üst