elektronik teknikeri olucamm ve çalışma alanlarını merak ediyorum yardımcı olrmusunuz

Katılım
2 May 2010
Mesajlar
1
Puanları
1
ben endüstriyel elektronk bölümü öğrencisiyim we çalışma alanlarımızı merak ediyorumm yardımcı olabilirmisiniz lütfen....:rolleyes::rolleyes:
 
Endüstriyel elektronik teknikerleri genellikle fabrika ve atölyelerde çalışırlar. Çalışma ortamı gürültülüdür. Kişi çalışırken elektronik aletlerle ve mühendislerle ilgilidir. Zaman zaman diğer çalışanlarla, makine, tesviye ve haberleşme teknikerleri, bilgisayar operatörleri, elektronik mühendisleri ile etkileşim halinde olabilir.

ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI

Endüstriyel elektronik teknikerleri;
- Endüstrinin elektronikle ilgili Bakım ve onarım servislerinde,
- Elektrik ve elektronik devre ve devre gereçleri üreten tesislerde,
- Asansör imalat ve montajında,
- Bant sistemlerinin kontrol ve kumanda kısımlarında,
- Yürüyen merdivenlerin bakım, onarım ve montajında,
- Otomotiv sanayisinde,
- Uçak sanayisinde,
- Bilgisayar sistemlerinde (yazılım, montaj, tamir),
- Fax şirketlerinde, haberleşmede,
- Savunma sanayii
gibi alanlarda çalışırlar.

Elektroniğin endüstrideki uygulamaları, özellikle son on yıl içinde baş döndürücü bir hız kazanmıştır. Üretimde sağlanan teknolojik yenilikler kaliteyi yükseltip maliyetleri düşürmeye başlamış, bu konuya önem veren ülke ve işletmeler günümüzde ekonomik birer güç haline gelmişlerdir.
:)
 
ama kendimizi geliştirmezsek durum kritik olabilir.
 
KENDİNİ GELİŞTİTİRİRSEN GÜZEL PARA VAR
 
bence DGS ile devam et yoluna ve mekatronik oku gerçekten senin için çok iyi olucaktır. Günümüz şartlarında mekatronik diğer dallara göre daha hızlı ihtiyaçlara karşılık sunan bir bölüm haline gelmiştir ayrıca robot ve robotik uygulama alanında şuan çok az sayıda firma çalışmakta bence biraz daha çalışıp DGS şansını kullan..
 
okadar cok çalişma sahası varki önemli olan sizin ne istedğiniz yada kendinizi nerde görmek istediğiniz.bende 2005 endüstriyel elektronik mezunuyum elektronik kart tamiri montajından tutun elektrik pano imalatına birçok deneyimim oldu suan ufak ölcekli bi işletmenin elektrik elektronik bakım işlerini yürütmeye çalişiyorum.size tavsiyem eğer elektronik ile ilgili bi alanda kendinizi iyi yerlerde görmek istiyosanız okuldaki laborotuvararın kıymetını bilip size verilen herseyi zamanında ve yerinde almanız özel sektöre cıktıgınızda bulamayacaksınız çünkü
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,241
Kullanıcılar
449,838
Son üye
sarioglu_55

Yeni konular

Geri
Üst