Elektronik Sigara

sigarayı bırakma ile ilgili araştırma yaparken sitemize rastladım :)
şu an itibarı ile bende sigarayı bırakmış bulunuyorum.
 
sıgarayı bırakmak için önce bılınçaltına yerleştirmek gerek gerısı gelır bırakmak ıstıyen arkadaşlara şimdiden geçmış olsun inşallah muaffak olurlar 25 yıl sigara içtım ustelık ofiste pipo dışarda pipo içemedığım için sıgara 8 yıl oldu allah ıstıyene nasıp etsın bıraktım oruç ayı başladı sıgarayı bırakmaya karar verdım meret okadar tatlıkı iftar ettikten sonra yakmadan duramadım ama karar vermıştım bırakacaktım ramazan bayramı gunu sığayı bırakma kararı aldım ama bır ilaç kullanarak ilacın adi ZİBAN hem bu ilacı yemeklerden sonra aldım hem sıgara ya devam on gün oldu onuncu gun sabah kahvaltı yaptım sıgaramı yaktım o anı hala hatırlıyorum sankı ağzıma sıgaranın zıftını koydum ağzımın içi biber gıbı yandı içemedim sıgarayı sondurdum işe gıderken pipomu koydum çantama iş yerınde pipomu doldurdum ondada aynı problem olay orada bıttı allaha şukur 8 yıldır ağzıma koymadım eşime takılıyorum:)sen cennetlıksın dıye neden sorunca 25 yıl bu kokuya nasıl katlandın dıyorum sebebıde benım çok sevdığım bır derı ceketım var sıgara kullandığım yıllardan kalan kişin gıydığım zaman ınanın daha sıgara kokuyor eğer sigarayı bırakmak için içinizden geçıyorsa hiç ertelemeyın allah bu ılletten kurtarsın hiç iyi bişey değılmış arkadaş özentısı ıle başlamıştım hala goruyorum sıgara ıkram etmek için yarışanlar var yahu arkadaşının iyiliğini sağlığını duşunuyorsan ikram etme herkese sıgarasız günler dılıyorum
 
national geographic channel'da köpeklere fısıldayan adam diye bir program var izleyenler bilir .

Program sunucusu Sezar Milan Köpek kavga için başka bir köpeğe odaklandığı zaman köpeği hafifçe dürtüp şiiiit diyerek dikkatini dağıtıyor. Bir süre sonra köpek artık başka köpeklere kavga için odaklanmaktan vazgeçiyor.

Bende kendimde benzer bir taktik uyguluyorum. Sigara isteğimi anlık bastırmak için su içmek bile faydalı oluyor. Odak noktasını değiştirmek önemli

Saçma bir örnek oldu ama bende işe yarıyor.


Nokia 3310 Cihazımdan KontrolKalemi Mobile ile gönderildi
 
Bırakırken kademeli olarak bırakmanızı tavsiye ederim bir defada bırakmak çeşitli hastalıklar ortaya çıkarabiliyor çünkü sigara bazı hastalıkların ortaya çıkmasınıda engelliyor yani bazı sensörlerimizi devre dışı bırakıyor iletişimi bozuyor.Hatta bir arkadaşımın babasına doktor bırakma demişti yaşlı olduğu için, hastalanmak daha kötü mantığıyla demişti yaşta çok ileri olunca zaten yaşayacağı 10 15 sene desek sigara içse daha iyi demiş :) [MENTION=54850]tekin126[/MENTION] ustam siz hasta olmadınızmı?Ben 31 yaşındayım bıraksam kesin hastalanırım:)
Herkese sağlıklı ve sigarasız yaşam dileğiyle...
 
sayın arkadaşlar geçtiğimiz şubat ayında ankara dışkapı yıldırım beyazıt hastanesinde beyin tümörü ameliyatı geçirdim ve şu an çok şükür iyiyim ameliyatımda emeği geçenlere ve tüm personele selamlar ALLAH razı olsun onlardan.ameliyat öncesi günde sağlam 2 paket sigara içiyordum ve sigaraya doymuyordum hatta bazı arkadaşlarım benle dalga geçiyorlardı seni sigara kesmiyor esrar eroin bulda onları iç diye. ameliyattan önce kendime söz verdim ameliyat sonrası sigara içmiyecem diye ve 04/02/2013 den bu yana hiç sigara içmedim ve içmiyecem. bende olan değişiklir ise ameliyat öncesi 75 kg idim şimdi 90 kg mım hanımla kavga ediyoruz Manda gibi oldun diyor .yemek üstü yemek arası 24 saat anlayın işte çok yiyiyorum meyve tatlı vs eskiden elimden sigara eksik olmazdı şimdi ise abur cubur.sigarayı bırakamıyorum demek insanın kendisine söylediği en büyük yalandır.. hiç denedinizmi .herkese sigarasız günler hayırlı işler
 
merhaba arkadaşlar öncelıkle nacak_68 kardeşimize geçmış olsun sıgarayı bıraktığınızdan dolayıda tebrık ederım yenge hanımada sıgarayı bıraktığından dolayı geçmış olsun dileklerımı iletın lütfen sıgarayı içen bız omur boyu kokusuna katlanan onlar ınanın şu anda eve gırdım apartman merdıven boşluğunda leş gıbı sigara kokusu içen arkadaşlar alınmasın dayanılacak koku değıl benım eşimde yıllarca aynı yastığa baş koydum bu kokuya dayanmış sabretmış ben cennetlik dıyorum sıgara içenler bunu ciddıye alın kolay kolay katlanılacak koku değıl ben sevılıyorum eşim sevıyormuş katlanmış içen arkadaşlarda bunu düşünsünler eşlerının sevgısı yabana atılacak sevgı değıl kımse katlanmaz başka turlu veysel28 kardeşimizin sorduğu soru allaha şukur hastalık derken sıgaradan dolayı hasta sın demedı doktorlar yalnız yaş ıtıbarıyle şeker var bu hastalıkta geçen yıl biriyle ortaklık yaptım sitres sıkıntı hastalıı tetıkledı şimdı ortak fılan bırakmadım kovdum kendı işimi kurdum aşiri buyultmedımde ev ofis olarak iş yapıyorum


Bırakırken kademeli olarak bırakmanızı tavsiye ederim bir defada bırakmak çeşitli hastalıklar ortaya çıkarabiliyor çünkü sigara bazı hastalıkların ortaya çıkmasınıda engelliyor yani bazı sensörlerimizi devre dışı bırakıyor iletişimi bozuyor.Hatta bir arkadaşımın babasına doktor bırakma demişti yaşlı olduğu için, hastalanmak daha kötü mantığıyla demişti yaşta çok ileri olunca zaten yaşayacağı 10 15 sene desek sigara içse daha iyi demiş :) @tekin126 ustam siz hasta olmadınızmı?Ben 31 yaşındayım bıraksam kesin hastalanırım:)
Herkese sağlıklı ve sigarasız yaşam dileğiyle...
 
Arkadaşlar sigara azaltılarak bırakılmıyor. çok şükür bende beş yıl önce bıraktım ve çevremde bende dahil bırakanların hepsi ani olarak bıraktı. elektronik sigara filan yalan deneyenlerin hepsi bir süre sonra tekrar sigaraya dönüyor. sadece karar verip beyinde bitirmek gerekiyor.
 
sayın [MENTION=183434]veysel28[/MENTION] sigarayı azaltarak bırakmaya çalışmak genellikle tam ters tepki yapabiliyor. olması gerekenden daha az sigara içtiğiniz için sigara psikolojik olarak daha değerli bir şey oluyor. bırakmınız dahada zorlaşıyor


Bırakırken kademeli olarak bırakmanızı tavsiye ederim bir defada bırakmak çeşitli hastalıklar ortaya çıkarabiliyor çünkü sigara bazı hastalıkların ortaya çıkmasınıda engelliyor yani bazı sensörlerimizi devre dışı bırakıyor iletişimi bozuyor.Hatta bir arkadaşımın babasına doktor bırakma demişti yaşlı olduğu için, hastalanmak daha kötü mantığıyla demişti yaşta çok ileri olunca zaten yaşayacağı 10 15 sene desek sigara içse daha iyi demiş :) @tekin126 ustam siz hasta olmadınızmı?Ben 31 yaşındayım bıraksam kesin hastalanırım:)
Herkese sağlıklı ve sigarasız yaşam dileğiyle...
 
Aslında sigarayı yavaş yavaş bırakmaktansa birdefada bırakmak dediğiniz gibi olması gerekendir.Benim demek istediğim kimi insanlar birdefada bırakınca vucudu aşırı tepki verebilir bununla beraber hiç ummadığı hastalıklar vucudun aşırı kapasitif yüklenmesine:D neden olabilir diye yorumlamıştım.Allah sağlık sıhhat afiyet versin.

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Son düzenleme:
Veysel bey Aşırı kapasitif yazmasının sebebi psikolojiktir. :)

Sigara bağımlılığının sebebi %95 Kapasitif (psikolojik), %5 Reaktif'tir (fiziksel'dir) siz kendinizi psikolojik olarak sigara bırakmaya hazırladıysanız nikotin yoksunluğu ile mücadele etmek çok kolaydır. psikolojik olarak hazır değilseniz aşağıdaki anlattığım olaydaki gibi sorunlar yaşayabilirsiniz.

Bizim bir akrabamız aşırı sigara bağımlısı, o kadar bağımlı ki sigara bırakma sohbeti açıldığında bile suratı asılıyor. 1 hafta kendini zorlayıp sigarayı bırakmayı denedi vücudunda yaralar çıkmaya başladı. yaraların sebebi hastanede araştırıldı ve hepsinin psikolojik olduğu ortaya çıktı. sigara içmediğinden değil, sigara içemiyorum diye üzülmekten hasta olmuş :D



Sigarayı bıraktığınızda hastalıkların ortaya çıkması ile ilgilide bir olay anlatmak istiyorum.

Sigara içtiğim dönemde çok öksürüyordum ve arasıra göğsümde ağrı oluyordu, ben ağrıyı hissettikçe bir tane daha sigara yakardım ve ağrı kesilirdi. sigarayı bıraktıktan göğsümdeki ağrı artmaya başladı ben pek önemsemedim. bir kaç hafta sonra grip olduğum için doktora gittim göğüs filmi çekildi ve doktor astım, bronşit teşhisi koydu.

Doktora sigara içtiğim dönemde bu kadar ağrı olmadığını bırakınca göğüs ağrılarının arttığını söyledim. doktorun söylediği sigara içmeyi bıraktığım için vücudumdaki ve ciğerlerimdeki uyuşturucunun etkisi geçtiği için ağrıda artma hissetmek normal dedi. 2 hafta ilaç kullandım şu anda herşey normale döndü.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,921
Son üye
TursuBidonu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst