Elektronik Sigara

freedom33

Üye
Katılım
30 Mar 2009
Mesajlar
381
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar 20 yıldır bir sigara tiryakisi olarak yıllarca bırakmak istediğim ve bırakamadığım sigarayı 2 gündür elektronik sigara sayesinde içmiyorum,bu konuda daha çok yeniyim ama araştırdığım kadarıyla sigaranın içinde bulunan 10larca zehirli madde yerine elektronik sigaraya konulan sadece nikotin sıvısı var,ve çevremde bu sayede 3 arkadaş tamamen bıraktı,bu konu hakkındaki olumlu olumsuz yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim.
 
Öncelikle inşallah bir daha içmezsiniz.

Sıgara bağımlılığının aslı, nikotin bağımlılığıdır. Şu anda normalde sigaradan almanız gereken nikotini elektronik sıgaradan almaktasınız.Nikotin almanın başka yollarıda var, mesela nikotin banları, nikotin sakızları v.b.

Yaklaşım mantığınız doğrudur, sigarada bir yanma meydana gelmekte, tüm yangınlarda olduğu gibi bir çok zehirli bileşenler oluşuyor.
Sağdece bağımlı olduğunuz nikotini alma yöntemleri daha iyidir, ancak bağımlılığı tam amlamıyla çözmez.

bağımlılık için CHAMPİX diye bir ilaç var fiyatı 180 tl ve kesin çözüm. ilaç nikotin arzusunu yok ediyor..
 
elektronık sıgaraların zararıda var aşırı kullanımda cigerlerde su topluyor ıye duymustum.bu arada saglık bakanlıgı onaylıda dıgıl
 
Evet Ahmet bey bende duymuştum,fakat başka forum sitelerini araştırdığımda Amerika ve Avrupa ülkelerinde kullanımı bir hayli yaygınmış,aslında bu Sağlık Bakanlığı bide şu tütün mamullerinede onay vermesede hiç üretilmese keşke,fakat yine bir yerde okuduğum kadarıyla 9 tl lik sigaranın 4.5 tl si vergiymiş,acaba bunun için mi Sağlık Bakanlığı onay vermiyor düşünmeden edemiyor insan.
 
Bu elektronik sigarayı 3 yıl önce televizyonda Eski Başbakan Mesut Yılmaz içerken görmüştüm.
 
Bende kaç zamandır elektronik sigara alayım diyorum, dealextreme.com diye bir site var alışveriş yapmış arkadaşlarımda var oradan almayı düşündüm ücretsiz kargo ile çinden geliyor 4 dolara satılanı var 20 li kartuj 2-3 dolar falan ama başka yerlerde fiyat 100 dolardan başlıyor. Aslında benim sorum bildiğim kadarıyla Türkiye de satışı yasak siz nereden buldunuz fiyat nedir?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bulunduğum şehirden bir arkadaşım 5 tane getirtmiş birini ben aldım 170 tl ye,burada ismini veremiyorum ama 10larca site gördüm nette bu işin ticaretini yapan,ve şuda var ki yurtdışında 30$ lık bir ürün tr de 150 tlye kadar satılabiliyor,tabi iş sadece onunla bitmiyor,likit denilen su-aroma-nikotin karışımlı sıvıyıda kullandığınız sigara markasına göre almanız gerekiyor,3 gündür 2 tane sigara içtim sadece,benim için büyük başarı ,kana karışan binlerce zararlı madde yerine sadece nikotin giriyor vücuda,şunu anladım ki sigara tiryakiliğinin dışında el ve dudak tiryakiliğide çok önemli ,bu ürün sanırım bunun için geliştirilmiş ve ilk Çinliler üretmiş,cihazın içinde atomizer(sanırım piezo kristal) denen bir parça var ve bu parçaya enerji verildiğinde cihazın içine döktüğümüz sıvı moleküllerine ayrılarak ve duman hissi vererek nefesle dışarı çekiliyor,ve kullanıldığı ortamda ne sigara gibi kokuyor nede pis bir koku bırakıyor,aynı ultrasonik nemlendirici cihazlarındaki gibi sıvıyı buharlaştırıyor.
 
Merhaba bu linki görünce mutlaka yazmam gerekli diye düşündüm...Ben de çok sigara tüketiyordum... dayımla devamlı muhabbeti dönerdi ve bir gün bana bir paketle geldi ....içinden elips diye bir elektronik sigara çıktı ...yahuu ön yargılarımı yenerek kullandım kullanış o kullanış..daha sigaradan bir nefes dahi çekmedim. Bu arada dayım kimyager biraz araştırmış likit incelemesi falan yapmış tek dediği benim söylediğim markadan başkasını kullanmaycaksın oldu ..gidip ucuzuna kaçma misali...Neyse ben bir kaç aydır kullanıyorum gerçketende başarılı bir cihazmış...Bırakmak isteyenlere tavsiye ederim.
 
Sigara sigaradır. Elektroniği, dijitali, analoğu(Ki bu normal bildiğin sigara oluyor, yanarak biteninden) hepsi zararlıdır. Etrafımda elektronik cigara çekip sigarayı brakana henüz rastlamadım. Bağımlılığın sadece yönü değişiyor ama bağımlılık devam ediyor. Bir braksam şu illeti rahat bir nefes alacağım(İyi espiri :D).
İçmeyin yazıktır! Ödemeyin kazıktır...
Allah belanı vere Morris .....
 
Valla o Morrise ve sigarayı bırakmamız için çabalayan herkese..sizin dediğinizi diyorum...Başkasını bilemiyorum ama dayımla ikimiz epey azalttık nikotin miktarlarını düşürüyoruz ve canım her geçen gün biraz daha az istiyor...Tabi biraz da bırakmayı istemek lazım...Bir çoğu hobi gibi takılıyor...Bence amaç değil araç olmalı ve zamanı gelince araçta terk edilmeli..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst