Elektronik meslek dalları hakkında yardım

morbeyaz

Üye
Katılım
21 Ağu 2008
Mesajlar
534
Puanları
6
Yaş
39
Merhaba Arkadaşlar

Ben üniversite mezunu ve elektrik kalfalık belgesine sahip biriyim. Elektrik işi ile uğraşmaktayım. Temel elektronik bilgisine sahibim. 2010 yılı için yaptığım proğramımda, önce pic ve ardından plc öğrenmek istiyorum. Bu eğitimleri gerçekten iyi bir şekilde öğrenmek istiyorum ama kafamda soru işaretleri var.

Pic, plc ve elektronik alanlarında kendimi geliştirsem, bu bilgilerle hangi sektörlerde çalışabilirim ve normal elektrikçilerin aldığı ücretten farkı ne olur? Bildiğim kadarıyla plc, asansör firmalarında kullanılıyor. Bir arkadaş çalışıyordu. Sizden bilgi ve fikir rica ediyorum. Mesela bana şöyle diyebilirsiniz. Sen pic ve plc öğren ama şunu öğrensen senin için daha avantajlı olur veya bu öğrendiklerinle sen şu sektörlere girebilirsin gibi bilgiler benim için çok faydalı olur.

Ben, altı sene fotokopi ve faks tamirat firmalarının teknik servislerinde çalıştım. Müdürlük bile yaptığım firmalar oldu ama bu piyasanın sevmediğim yönü, her 2 veya 3 senede bir, makinaların yenilenmesi ve bu makinaların öğrenilmesi için çaba sarf etmemizdi. Piyasadan 1 sene ayrı kalsak. Yardımcı teknisyen durumuna düşüyorduk. Elektrik işinde böyle bir durum yok. Elektrik kendini fazla yenilemiyor. Elektroniğin teknoloji ve bilgi açısından sonunun olmadığını biliyorum. Artık bende kendimi geliştirmek istiyorum. Nereden başlamalıyım. Site bir okuldur, burdan öğren derseniz, benim görselim mükemmel ötesidir ama bir yerden okuduğum ve resmini gördüğüm bir şey üzerinde çok çaba sarf etmem gerekiyor. Anlayacağınız, bire bir eğitim almak benim için daha uygun olur. Ücretsiz, Şişli Endüstri de ve Profilo meslek lisesinde pic ve plc eğitimlerinin verildiğini biliyorum.Yukarıda da bahsettiğim gibi beni, sektör ve eğitimin bana ileride maddi olarak getirisi hakkında bilgi vermeniz benim için faydalı olacaktır. Teşekkür ederim.
 
Arkadaşlar

Yokmu bu konuda bana fikir ve bilgi verebilecek biri?
 
hocam mrb bende elektronik öğrtmliği okuyorum bi stajımı plc üzerine yaptımıştım şöyle söyleyebilirim hemen her fabrikada plc sisteme geçilmiş durumda ve alanı gerçekten çok geniş öğrenilmeside çok zor değil ama pic de geniş alana sahip hayal gücüne bağlı olarak uzayıp gidiyor asm dili yada başka dilleri öğreneceksin ve işine yarayacak kadar bilgi edinmen çok daha uzun olacak benim tavsiyem şu yönde olacak elektrikçiyim diyorsan plc snn daha işine yarayacaktır çünkü plc de kontrol edilen elektrik motorları fanlar vs daha senin alanına bağlı olan şeyler olduğundan daha çok işine yarayacaktır pic için programlama dillerini öğrenmek (asm,c#,) uzun zman alıcaktır ve iş hayatında kullacağın için söylüyorum bunu yoksa amatör olarak tabi bişeyler yapabilirsin... staj yaptığım yerde de gördüm plc programlıyıcısı elektrik bölümü mezunuydu sadece plc değil diğer alanıyla ilgili elektrik işlerinide yapıyordu yani benim tavsiyem plc olacaktır bunun içinde kurlar var kaynaklarda var simatic s7-300/400 yada logo, Scada gibi programlarda var ama daha çok simatic s7 kullanılıyor...yani benimkisi tavsiye ama ben elektrik mezunu olsam kesinlikle plc yi seçerdim inş yardımcı olabilmişimdir :)
 
fatihhh 53e katılıyorum elektrik sektörü için plc öğren bende senin gibi arayışlara girmiştim pic öğrendim elimden geldiğince işede yaradı ama senin için plc en iyisi yinede pic öğrenmek istersen sana döküman verebilirim kolay gelsin
 
Bir ara Şişli Endüstri Meslek lisesinde plc derslerine katılmıştım. Hem uzak olduğu için, hemde akşam çok geç eve geldiğim için bırakmak zorunda kaldım. Ama dijital elektroniğin başı polinom olarak biliyorum. Pic, dediğin gibi ucu bucağı yok. Yeniden eğitimlere başlayayım. Hem ücretsiz, hem hocaları da tanıyorum. Plc ücretsiz eğitimi almak isteyen arkadaşlar varsa Şişli Endüstri Meslek, Profilo Meslek Lisesi ve Bahçelievler Meslek Lisesinde bu eğitim veriliyor. fatihhh53 ve sensizimx arkadaşlara teşekkür ederim. sensizimx , sen matrix teki neo ya benziyorsun dostum. :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,171
Mesajlar
915,625
Kullanıcılar
449,935
Son üye
mehmetenessunger

Yeni konular

Geri
Üst