Elektronik Mühendisliği 1. Sınıf Öğrencisiyim Tavsiyelerinizi Bekliyorum

Ezio

Üye
Katılım
2 Kas 2011
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
31
Merhabalar. Ben erkan inönü üniversitesi elektrik elektronik mühendisliği 1.sınıf öğrencisiyim. Tecrübeli abilerimizden ablalarımızdan tavsiye verecek olan varsa zevkle dinlerim. Teşekkür ederim.
 
Merhaba
Foruma hoş geldiniz.Hayırlı olur inşaallah."elektrik elektronik mühendisliği"kazanmak her gence kısmet olmaz,değerini bilip çok çalışmanızı tavsiye ederim.Kolay gelsin.
 
1. sınıf geç sayılmaz tekrar sınava girip güzel sanatlar yada resim, müzik gibi dallara yönel bence.. şaka bir yyana tabi ileriye dönük mezun olduğunda en kolay iş bulabileceğin ve rahat para kazanabileceğin kısım satıştır. Fazla kafa yormaz sürekli sahada mesai yaparsın. ben satış beceremem diyorsan ki yetenek isteyen bir meslektir ikinci olarak yazılım-programlama C dili java C# dillerini öğrenmen gerekli eğitimin sırasında bunları rahatlıkla öğrenebilir getirisi iyidir güzel paralar kazanabilirsin. üçüncüsü ise donanım mühendisliği. başarılar dilerim...
 
Fikirleriniz için teşekkür ederim. C# için bi kitap alıp şimdiden çalışmaya başlamayı düşünüyorum zaten.

Satış konusunu biraz daha açar mısınız acaba bi elk.elektr. mühendisi nasıl satış yapıyo
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
çalıştığın şirketin cihazlarını müşteriye dükkanlara fabrikalar gidip pazarlıyorsun o kadar...
 
Kendini gelişime ve üretime Yakın bulan bir genci satış Kısmına yönlendirmek hiç mantıklı gelmedi arkadaşım.
 
Satış ve pazarlama işini küçümsememek lazım. 1) Pazarlayacağın yeni ürünü herkesten önce sen en iyi bilen olmak zorundasın ki bu üretim ve arge ile iç içe olmak demektir. 2)Ürün satış sonrası problemleri tüketiciden alan ilk şahıs olursun ki buda işletmelerdeki problemleri ve çalışma sistemlerini tanıma imkanı verir.
Her meslekte ürün bilgisi çok önemlidir. Severek yapacağınızı düşünmeniz ve mesleğinizi sevmeniz bence gerek ve yeter şartlardır. Benim size en önemli tavsiyem bir dala bir alana yoğunlaşmanızdır.
 
çalıştığın şirketin cihazlarını müşteriye dükkanlara fabrikalar gidip pazarlıyorsun o kadar...

Bence bir elektrik elektronik mühendisliğinin bir işletmeye gidip satış pazarlama yapması çok ama çok abes.Bırakalımda bu işleri başkaları yapsın.Biz bir mühendis gibi yazılım veya yöneticilik yapalım..
 
Bence bir elektrik elektronik mühendisliğinin bir işletmeye gidip satış pazarlama yapması çok ama çok abes.Bırakalımda bu işleri başkaları yapsın.Biz bir mühendis gibi yazılım veya yöneticilik yapalım..

Ürün üreticisi için satış elemanı bel kemiği niteliğindedir. Müşterilerin istedikleri özellikte ürünü bulup satmak onu müşteriye izah etmek teknik elemanın işidir. Satmış olduğun ürünün olası arızalanma nedenini inceleyip bulmak gerektiğinde Ar-ge'ye gerekli feedback'leri vermek teknik elemanın görevidir. Bunları yapabilecek nitelikte donanıma sahip en iyi teknik eleman mühendisdir.
Olay sıradan parfüm yada makyaj malzemelerinin satış pazarlaması gibi düşünülüp basite indirgenmemelidir.
Üretilen ürünün kalitesi ve işlevi kadar satış pazarlamanın kuvvetli olması gerekir bunlar zincirin halkaları gibidir...

Bakın ENTES firmasına satış elemanlarının hepsi mühendis. İyiki de mühendis hepsinden Allah razı olsun bir sıkıntımız olduğunda telefondan çoğunlukla yanımıza gelerek yardımcı oluyorlar.İki teknik elemanın konuşup anlaşması daha çabuk ve sonuç getirir hal alıyor.
 
Sn scorpion eyes;

Küçümsenecek bir meslek değil elektrik elektronik mühendisliği.Bende bir elektrik elektronik mühendisiyim.Şunu söylemeye çalıştım her meslekten birileri eğitilerek çok uzman bir ürün satıcısı veya ürün pazarlayıcısı ve hatta ürün teknik destekçisi olabilir.

Bence endüstrinin, pazarlama ve teknik servisten çok sahalarda mühendislere ihtiyacı var.Ben fikrimi söyledim sadece..

Tüm arkadaşlara mesleklerinde başarılar dilerim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,160
Mesajlar
915,565
Kullanıcılar
449,919
Son üye
Serdar.59

Yeni konular

Geri
Üst