Elektronik Müh.ve Tekniker Arkadaşların Dikkatine vd.

sayın uyeler elbette emegımız var her yaptıgımız ıste fakat sanal ortamda yaptıgımız paylasımlara da dıkkat etmemız gerekmektedır.ısmı uzerınde sanal ortam bu ortamdan bırcok arkadasla wın fuarlarında tanısmak nasıp oldu sımdı burada yardım ettıgınız kısılerı nasıl tartabıleceksınızkı bu yuzden paylasım yaparken maıl vede telefon gıbı ıletısım bılgılerının yazılmasını yasakladık.cunku bu bılgılerle sıze karsı herhangıbı kotu nıyetlı saldırı yapılmaması ıcın evet ruzgar 78 verdıgınız ornek gercekten kotu bır ornektı vede maalesef bana ulasan bılgılerden bu konuda bazı uyelerınde rahatsız oldugu yondedır.
 
Forumlarda alınan bilgi ve edilen yardımı tartışmak bence çok manasız.
Benim zamanım ve imkanım varsa, eğer fikrende aklıma yatmışsa çizerim devreyi gerekirse yaparım yollarım istediğime. Kaldı ki bunu yapan insan sayısı zaten çok azdır.
Ayrıca da ben zaten malzemesini kendim üretmiyorum illaki bir yerden alıcam.

Demek istenilen şu : Sizin bedavaya verdiğiniz devreleri projeleri ben parasıyla yapıp satıyorum, vermeyin, yapmayın ekmeğimizle oynamayın.

Kaldı ki azıcık beyni olan kimse "bu direnç 20 kuruş" sen tamire 10 lira istiyosun demez. Ucret mukabili, arızanın tespiti ve çözümüdür.Direnç fiyatı değil.

Bedavacı ve hazırcıları sevmem ama edilen yardımları sorgulamak da o derece nahoş olmuş.
 
O zaman beleşçilere karşı dikkatli olmak gerekiyor.
zaten öğrenme niyetli olanlar belli oluyor yada takıldığı
ufak yeri soranlar
beleşçide az çok belli eder.bazen forumlarda rastlıyorum.
elektronik bilmez,pic bilmez hex hiç bilmez.özel bir devre istiyor.
ne yapacaksın diyince, cevap;
öğrenmek istiyorum:D
önce yürümeyi öğren sonra takla atarsın demek lazım.
Bir forumda arkadaş çalıştığı yere kızmış,kayan yazı ve derece saat
paylaşmış forumda.komple.İş sahibinede bir bardak soğuk su içmek düşmüş.
böyle durumlarda var.
:D
 
Ozaman her kezden özürdilerim isteyen istediği gibi paylaşsın rahatsız etmiş oldıgım diğer üyelerden de özürdiliyorum.
 
Hiç özür dilemenize gerek yok bence. Harika bir konuya değinmişsiniz. Belki de sizin bakış açınız bile değişebilir tüm yazılanlarla. Kendi dilimizde bu tür forumların artması bir zenginliktir ve büyük bir açığı kapattığını düşünüyorum. Öğrencilik yıllarında basit bir konuyu araştırmak için kütüphanede saatlerce kitap karıştırıp, bulamadığım o kadar çok olmuştur ki çoğunuz yaşamıştır sanırım. Üstelik türkçe kaynağın neredeyse yok diyecek kadar az olduğu ülkemizde sayılı gelen ingilizce kitaplarla kıt kanaat kendimizi geliştirebiliyorduk. Şu an öğrenci ya da bu işten ekmek yiyen her kimse bence bu ve benzeri paylaşım ortamlarında sorduğu sorulara ücreti karşılığı/ücretsiz cevap buluyorsa bu harika bir zenginliktir.

Ama benim ekmek kazandığım bir konu hakkında en ince detayı soran kişiyle ücreti karşılığı paylaşırdım belki de. Tabii sadece basit bilgilerle bu işten ekmek yiyen dostlar da bu durumdan zarar görmemek için kendilerini sürekli geliştirmek ve forumdan öğrenilecek yuzeysel ya da detay da olsa kendisiyle yarışması zor birer meslektaş olmak zorunda kalacaklardır. Bu da ÜLKENİN GELECEĞİNE OLUMLU YANSIMA olacaktır.
 
üstatlarım malzemenin 10 tanesi 2lira dien müşteriye tek cümle ile cevabım şudur tv arızalandı içindeki çoğu malzeme 1 lira bile etmez genelde bozulanların o zaman kendin değiştir ben o bozuk malzemenin hamgisi olduğunu 10dk sürede bulacak seviyede bu işi öğrenmek için 10 yıl çaba sarfetmişsem iki liralık malzeme takıp 50 tlyi gönülrahatlııyla alırım eski bir müşterimize yeni işe başlamış ukalamı ukala bir vardiya amirine sadece şalteri kapat aç deyip makinaya dokunmadan 500tl servis ücreti yazdım sırf neyaptınki sözü yüzünden patronundan parayı almadım ama o bu olaydan sonra teknik elemanla pazarlık nasıl yapılır öğrenmiş olmalı
 
Arkadaşlar bende bazı konularda yardımcı olmak istiyorum
-Örnek arkadaşın biri bir makinenin çalışması için program yapmamı istedi xxx marka plc kullanacakmış.Ben yy plc yi biliyorum.Ama programın basit komutlarla çözüleceğini bildiğim için direk arkadaşın kullanacağı plc software'ni gönderdiğinde programı yapıp kendisine göndereceğimi söyledim.Abartısız şu cevabı aldım internetten bul indir.Hazırcılık budur işte.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,165
Mesajlar
915,604
Kullanıcılar
449,930
Son üye
oguuz680

Yeni konular

Geri
Üst