Elektronik müh neleri bilmeli??

selloman

Üye
Katılım
16 Nis 2009
Mesajlar
94
Puanları
1
Yaş
36
Arkadaşlar elektronik müh diplomamı alcam yakında sizede sormak istedim sizce neleri bilmeli bu şahıs..
 
Adam yıllarca okumuş, beyin cerrahı olmuş. Yetmemiş master falan Profesör olmuş... Ama bir kalp ameliyatı yapamıyor... O sadece beyin cerrahisi konusunda uzmanlaşmış...

Bana öyle geliyor ki; bizim mesleğimiz çok daha geniş. Her konuya profesyonelce hakim olabilmek imkansız.
İç tesisat, OG. , YG. , otomasyon, ENH. , imalat ve daha birçok kol... Bunların içinde de, projeci olmak, uygulamacı olmak, Bakım-onarımcı olmak gene ayrı...

Sevdiğiniz alana yönelip, o konuda uzmanlaşmanız acizane tavsiyem...
 
Malesef okullarımızda branşlaşma pek olmadığından ,olsa da adam akıllı yapılmadığından-yapılamadığından bu tür sorulara her öğrenci olarak bende düşüyordum.Bu sene inşallah mezun olacakğım ve Mardahan adlı büyüğümün dediğine katılıyorum çünkü bu tür sorularda aldığım cevap hep aynı oldu.
 
Bu okullarımızda, malasef öğretilmiyor ve nerde nasıl iş bulursan ona yönelmek zorunda kalıyorsun. Ama olması gereken, senin hangi branş üzerine çalışmak istediğin önemli? Satış Mühendisi, Bakım Mühendisi, Proje Mühendisi, Enerji Mühendisi, Elektronik Kart tasarım Mühendisi vs. vs ayrıca kendi aralarında da birkaç kısma ayrılır.
 
ingilizce bilmek yeterlidir. bundan sonra ne öğrenilmesi gerektiği girilen şirketin çalıştığı iş alanına göre değişir. Firma kurumsal ise bu konularda eğitim verecektir.
 
Geçen google da vardı fermuarı bulan adan bir elektrik mühendisiymiş, bence insanoğlu canı çıkana kadar hep bişiler öğrenmeli.
 
iyi bir referans ve iyi seviye ingilizce
 
KPSS puan türleri ve kontejan sayılarını :)
 
illaki uzmanlaşma olarak bakıldığında birçok kola ayrılacaktır. fakat temel olarak düşünürsek arkadaşı aydınlatmış olabiliriz. benim pek tecrübem yok bu konuda. dolayısı ile fikrim de yok. daha tecrübeli abilerimizden cevaplar gelecektir .

örnek olarak şöyle diyebilirim. elektronik mühendisi için mezun olduğunda mikroişlemciler (yapıları çalışma prensipleri , ve en az bir tanesini iyi bilmek, büyük ihtimal senin bildiğin kullanılmayacaktır fakat bu referansın olacaktır) , sürücüler (güç elektroniği) , C/C++

bu soruya elektrik mühendisini de ekleyebiliriz. bunun için aklıma gelen autocad ve ileri excel.

başta dediğim gibi benim bilgim ve tecrübem sınırlı. tecrübeli üyelerden şu şekilde cevaplar beklenilebilir.

** hesabı , ** seçimi , ** programı gibi...

bende elektrik mühendisleri için cevapları merak ediyorum. yeni elektrik mühendisi hangi bilgileri neleri bilirse rahat bir şekilde iş başvurusuna gidebilir. sonuçta tecrübesiz olmak ayrı birşey bilgisiz olmak ayrı birşey . işveren tecrübesiz olarak kabul ediyor fakat bilgi açısından bizden hangi bilgileri bilmemizi ister ?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,304
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst