Elektronik Kontaktör Contactron

Katılım
24 Eyl 2007
Mesajlar
185
Puanları
6
CONTACTRON (Elektronik kontaktör) ve elektronik yük röleleri 1 faz ve 3 faz AC yüklerin anahtarlanmasına imkan tanır. Yarı iletken teknolojisi kullanılarak üretildiğinden mekanik kontaktörler gibi yapışma sorunu yoktur. Özellikle anahtarlama frekansının yüksek olduğu yerlerde büyük avantaj sağlar. CONTACTRON 4 kW'a kadar 3 fazlı AC motorları kontrol edebilir. Sağ ve sol döndürme girişleri ve motor akımını kontrol eden trimpotu üzerindedir. Kısa süre içinde 7,5 kW ve 18,5 kW yumuşak yolvericiler de pazarda olacaktır. Giriş tarafında 24 VDC ve 230 VAC olarak iki ayrı kumanda voltajı sunulmuştur.

Teknik olarak bakıldığında, 3 fazlı motorun kontrol edilmesi için gerekli olan sol kontaktörün, sağ kontaktörün, motor koruma ve acil durdurma kontaktörlerinin tümünün işlevini yerine getirir. Elektronik kontaktörün avantajları arasında panoda yerden tasarruf, kablolamada zamandan tasarruf ve mekanik kontaktörlere göre 100 kat daha fazla ömür sayılabilir. Uygulama alanları pompalar, fanlar, mikserler, konveyör sistemleri, vb’dir.
 
istanbuldaki fuarda inceleme fırsatı bulmuştum gerçekten çok işe yarayacak bir ürün 24vdc uçları ile direk plc vasıtasıyla başka röleye gerek kalmadan motorlar sürülebilir.
 
Bu tip Rölelere Solid State Relay denir. İçerisinde Tristörlerin birleşiminden meydana getirilmiş yüksek güçte Triyaklar bulunur.

Phoenix Contacs ve Pepperl&Fuchs bu konuda lider üreticilerdendir.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,906
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst