Elektronik kart bir süre çalıştıktan sonra error veriyor

Katılım
26 Eyl 2018
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
25
Arkadaşlar merhaba.Ben tekstil makinalarının kart tamirini yapıyorum.Geçen bir makına tamir ettim. Motor sürücü devresi , köprü diyot ve 3 adet 450v luk kondansatörlerden birisi şişmişti ben sadece şişeni değiştirdim. Makina ilk çalışırken sıkıntı yok ama belli bir süre sonra donanım aşırı akım diye arıza veriyor .Acaba neden böyle yapıyor olabilir. sonuçta kartta arızalı parça olsa makina açılırken arıza vermesi lazım .
 
Eğer üzerinde geri besleme devresi varsa belki arıza onda olabilir. Akım algılayıcı (sensörü) varsa onu kontrol etmek gerekebilir.

Eğer böyle bir geri besleme düzeneği varsa, Mosfet'le sürülen PWM sinyalinin zamana göre değişip değişmediğini kontrol edebilirsiniz.
 
l2722 ile akım kontrol ediliyor devrede.bu parçada sorun olsa motor ilk çalıştığında da vermez mi arızayı?
sanırım cihaz ısınınca arıza veriyor fakat motor süren igbtlerde ısınma yok. 450v kondansatörlerin hepsini değiştirmediğimden olabilir mi ?
 
Lcr veya esr metre yok mu nasıl ölçüm yapıyorsunuz? Diğerlerinde de sorun olabilir zaman veya ısıyla iletken/kısadevre oalbilir.
 
Devrenin anahtarlamalı bir güç kaynağı kullandığını varsayıyorum.

Benim tahminim geri besleme devresinde bir hata olsa bile bir süre çalışabilir. IGBT'lerin G ucuna gelen kontrol sinyalini test etmenizi öneririm.

Eğer kontrol sinyali hiç değişmiyorsa, örneğin doluluk oranı hep %50 ise bu geri besleme düzeneğinin çalışmadığını (olmadığını) gösteriyor olabilir.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,134
Mesajlar
915,322
Kullanıcılar
449,853
Son üye
Megaronn

Yeni konular

Geri
Üst