Elektronik Devreler VS Yapmaya Başlamak İstiyorum Ama Nasıl?

Reasonable

Üye
Katılım
30 Ağu 2012
Mesajlar
24
Puanları
1
Kocaeli üniversitesi elektrik mühendisliği 2. sınfı öğrencisiyim. Şuana kadar kayda değer dersler olarak elektrik ölçme, elektrik devre temelleri 1-2(ac-dc) ve elektronik derslerini gördük. Nette çok araştırdım ama bu işi resimlerle destekleyerek kolay anlaşılabilir seviyede anlatan bir kaynak bulamadım. Herkes belli bir seviyeden başlamış. Diyot transistor kavramlarını biliyorum sadece ve bunlarla ilgili birkaç hesap. Bunun haricinde devreler vs tasarlamak istiyorum. Önerebileceğiniz net üzerinden ulaşabileceğim kaynaklar neler?
 
Kendi ders kitapların ders notların (pek faydasını görmezsin), ben megep modüllerini çok kullandım, netteki herşey olarak cevap vermek lazım, ne ararsan bulursun, breadboard(bazıları protoboard da diyor) kullanmayı bilmiyorsan dahi nette anlatımı var, ingilizcen vardır, ben talkingelectronics.com danda çok faydalanmıştım, basit ve kullanışlı devreleri biraz bazen çokca anlatıyor ve örnekleri çalışıyor (100-200 kadarını denedim sadece 1 tanesinde hata buldum), şimdilik aklıma gelenler bunlar, birde tabiki yapmak istediğini burada konu aç yaz, emin ol yardım alırsın.
 
Temel Elektronik dersini görmüşsünüzdür. Bu dersten ziyade Megep-Modüllerini PDF formatında indirip okuyabilirsiniz. Devre yapma konusunda, temel elektronikteki elemanları iyi bilin, değerlerini, sağlamlık kontrollerini ve en önemlisi baskı devre çıkarmayı iyi öğrenin. Test amaçlı devrelerde Breadboard kullanmayı tavsiye ederim. Kullanışı çok basittir. Hobi olarak çok hobi devreleri mevcuttur. Mesela 555 entegresi ile Flip-Flop devresi gibi.Kolay gelsin. Saygılar...
 
aliozdemir.net sitesinde elektronikle alakalı istediğin türden kitaplar mevcur temel elektronik, hata arıza, ölçme teknikleri vs. bir çok kitab mevcut sitenin sahibide teknik elektronik öğretmeni oldundan irtibat kurup yardımda isteyebilirsin. kolay gelsin.
 
bence mühendislik okuduğuna göre çoğu devreyi yapabilecek durumdasın..yanlış hatırlamıyosam einshtein'ın dehanın %99u esin %1 de terdir.diye bi szü vardı:)hayal gücüne bağlı hırsız alarm devrelerinden motor kontrol devrelerinden alıcı verici devrelerinden otomatik çiçek sulama devrelerine kadar herşeyi yapabilirsin.bread board'da gerçekten çok işine yarar mesela bazen internetten devre indiriyosun teorik olarak çalışıyo devre baktığın zaman ama pratiğe gelince çalışmıyo.bu durumlardada çok işine yarar seni plaket derdinden kurtarır kardeşim herşeyden önce.şimdiden başarılar dilerim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,173
Mesajlar
915,636
Kullanıcılar
449,936
Son üye
AsilOzgenc

Yeni konular

Geri
Üst