Elektronik devrede kullanılan elemanların miktarları/oranları

Katılım
13 Kas 2008
Mesajlar
107
Puanları
1
Yaş
39
Selam,
Bir konu hakkında yardım talep etmekteyim, örneğin bir elektronik devre tasarlıyorsunuz ve burada kullanılan direncin kaç ohm oldugu bobinin laç henri olduğu veya led vb. bunlara nasıl karar veriliyor.Teşekkürler.
 
soru çok genel olmuş. Bu değerler elektronik devreyi ne için kullanıcağına göre yani nasıl bir çıkış elde etmek istediğine göre değişir. Ayrıca kullanıcağın entegre gibi elektronik elemanların datasheetlerine bakarak karar verilir.
 
Selam,
Bir konu hakkında yardım talep etmekteyim, örneğin bir elektronik devre tasarlıyorsunuz ve burada kullanılan direncin kaç ohm oldugu bobinin laç henri olduğu veya led vb. bunlara nasıl karar veriliyor.Teşekkürler.
Sen nasıl bir devre yapmak istediğini anlatırsan daha iyi olur değerler de ona göre değişecek sonuçta
 
*****
mesela burada neden 33 r kullanılmış?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
orda 33k iki adet direnç kullanmasının nedeni ledin çalışma akımını sınırlamak istemesi... hatta neten tek bir direnç değilde iki adet direnç var dersen ısınma nedeniyle dirençler yanmasın diye gücü bölmek istemesidir sebebi.. bütün elektronik devre elemanlarının bir teknik veri dökümanı vardır (datasheet). bunlardaki karakteristiğine bağlı devreler tasarlanır.

elektronik devre tasarımı için öncelikle ne yapmak istediğini ve elektronik devre elemanlarını tanıman gerekiyor... bir de datasheetleri yorumlayabilmelisin...
 
şimdi bana kızacaksın biliyorum ama sorunun tam anlamıyla mecazen karşılığı olarak klişe bir cevap vericem; iyileşince geçer.
yani tasarım yapmaya başlayınca ancak anlayabilirsin. anlatmanın bir yolu olsada sayfalarca yazsak. senin isteğin tam olarak notayı öğrenmek. doğru yoldasın buna emin ol ve sabrını asla yitirme.

bol bol ne işe yaradığını bilmediğin parçlar al. pdf lerini açıp incele. teoride anla ama mutlaka uygulama yap. yaptığın devre tek başına hiç bir işe yaramaz ama her yaptığın devrede ve tasarımda bir silah sahibi olursun. alakasız tasarımlar yapıp teoriyi uygulamaya yansıt. bir gün birikttirdiğin silahlar ile çok uzaktaki hedefi vuracak mükemmel bir silahın olacak. yeterki mesleğine olan aşkını yitirme. ozaman iyileşmiş olacaksın ve geçecek
 
main_loop un dediği bi çok şeyi yap ama paranı fazla malzemeye yatırma :D çalışmak istediğin alan belirle ona göre git örneğin ben vericiler konusunda takıntılıydım ve hep onların üstüne gittim
 
kullandıgın elemanların voltaj akım degerlerine göre diğer elemanları belirlersin örnek bir led kaç voltla çalışıyor akım değeri nekadar ona göre direnç koyarsın önüne
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,948
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst