Elektronik cihazlar neden DC

Arslannn

Üye
Katılım
18 Nis 2021
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
31
Merhaba arkadaslar elektronik cihazlar radyolar ve tv ler vb. Neden dc kaynak ile çalisirlar ac ile neden calismiyorlar yardimci olur musunuz
 
Çünkü elektronik komponentler DC ile çalışıyor. Adam çıkmış transistörü icat etmiş. DC ile çalışıyor neden DC ile çalışıyor? ; bu insanların elinde olan bir tercih değil yaradan öyle yaratmış insan keşfetmiş. Belki birgün başka biri de çıkar AC ile çalışan bir komponent icat edebilir. Bilemeyiz.
 
AC adı üzerinde alternatif, seçeneği bol değişken sabit değil. DC doğru sabit değişmez, dc akımı sürmek (sürmek= bileşen üzerinde yönlendirmek,çalıştırmak) sabit ve değişken olmadığı için kolaydır. basittir, frekans yükseltilmesi ve ya düşürülmesi kolaydır, çok düşük değerlerde ve yüksek değerlerde voltajda çalıştırılabilir. AC oynaktır sabit olmadığı için yön vermek zordur. ama bu AC kötüdür demek yanlıştır . kullanım amacına göre ikisi de gereklidir.
 
elektorik cihazlar AC ile de çalışırlar..Eğer cihazda yarı iletken dediğimiz elemanlar varsa yani, diyot transistör entegre gibi elemanlar varsa bunları DC gerilim ile çalıştırmak gerekiyor.Yarı iletken malzemeler AC ile çalışmadığı için bunların bulunduğu devrelerde DC kullanılır..Bunun sebebi ise yarı iletken malzemenin sadece tek bir yönde iletim yaptığıdır.elektron hareketi (-) kutupdan (+) kutubuna doğru hareket ettiği için yarı iletken malzemelerde sadece bir yönde iletim yaptığı için bu elemanların olduğu devrelerde DC kullanılmak zorunda kalıyoruz..daha detaytı için yarı-iletken malzemelerin çalışma prensiplerini incelemeniz gerekiyor


ek: yarı iletken malzemeler iki farklı malzemenin birbirine eklenmesi suretiyle yapılır..bir ucu artı diğer ucu ise eksi kutup olarak imal edilir..
 
Son düzenleme:
İşlemci mimarileri, yarıiletken teknolojisi, güç hattında daha az kayıp, işlem kolaylığı(matematiksel, tasarım, mühendislik, ekonomik)... Kısacası bizler böyle olmasını istediğimiz için diyebiliriz.
 
Kapasitörlerin Dc ve Ac ye verdiği tepki bile farklıdır, Kapasitörler yüksek frekanslara karşı az, düşük frekanslara karşı fazla direnç gösterirler. Ac ve Dc nin kapasitörlere verdiği tepkiyi araştırın.
Yarı iletkenlerin bir çoğunun Dc de çalışması için tasarlanması pillerin bataryaların bu işe koşulmasıda tarihsel gelişimde etkili olmuştur.
Teknoloji hızla gelişmekte, günün birinde farklı bir enerjiyle çalışan elektronik devrelerin icadı da olacaktır (bununla ilgili bilimsel çalışmalar deneysel aşamadadır,organik işlemciler vb.)kanaatim o yöndedir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,273
Kullanıcılar
449,845
Son üye
burak_duyar

Yeni konular

Geri
Üst