Elektroniği Nasıl Öğrenirim?

berk2020

Üye
Katılım
8 Haz 2011
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
33
arkadaşlar bende elektrik-elektronik bölümünden yagın algılama ve ve soygun alarm bölümündeyim temel elektronik dersi gördük transformatör direnc kondansatör led transistör diyak triyak kuadrak vb.elemanları ne işe yarar ve derecelerini öğrendik devreye bakıp bredborda kurabiliyorum yada isiste çizebiliyorum ama şu soru aklıma takılıyor ben nasıl düşündüğüm bir devreyi tasarlayabilirim bütün devrelerin özellikleri bildiğim halde yapamıyorum bi fikri olan var mı yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekürler
 
Elektronik devre ile ne yaptırmak istediğinizi madde madde yazıp kağıt üzerinde çalıştırın.Bundan sonra devrenizde kullanmanız gereken,entegre,pic.,transistör veya güç malzemelerini seçersiniz.Artık şema aşamasına gelindi,şema çizilir, protoboard veya delikli pertinaksa montaj yapılıp test edilir.Test sonrasında baskılı devre yapılıp montaj tamamlanır.Kısaca böyle anlatmaya çalıştım,kolay gelsin.
 
temel devre analizini öğren.
temel devre elemanlarının nasıl çalıştığını öğren.
pic, atmel vb bir denetleyici kullanımı öğren.
tasarladığın devreleri simule edebileceğin bir program öğren (proteus, orcad gibi) ancak bu programların sonuçları her zaman doğru olmayabilir.
bunlarla ilgili gerekli kitapları oku ve uygulama yap.
 
temel devre elemanlarının nasıl çalıştığını öğren. tasarladığın devreleri simule edebileceğin bir program öğren (proteus, orcad gibi) ancak bu programların sonuçları her zaman doğru olmayabilir.
 
elektronik öyle geniş bir alan ki sürekli gelişiyor ve yenileniyor.Ben elektrik elektronik müh. 3 sınıf öğrencisiyim okul bitimine 1 yıl kaldı ve ben hala tasarım konusunda hiç bir şey yapmış değilim seneye bir bitirme projemiz olacak ve ben bu konu üzerine bile henüz yoğunlaşmış değilim bende kendimi nasıl geliştireceğimi bilmiyorum :(
 
Tam kafamdaki soru.Ben önce devre elemanlarını öğrenmekle işe başladım.Şuan hala çalışıyorum devre elemanlarına yazdığınız basamaklarıda uygulayacağım saolun.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,520
Kullanıcılar
449,903
Son üye
furoz6868

Yeni konular

Geri
Üst