Elektromanyetik Debimetre ve Scada İlişkisi

Katılım
2 Tem 2009
Mesajlar
197
Puanları
1
Yaş
46
Ham su hattındaki soğuksu sayaçı mekanik arızalanmış, bunun yerine elektrpmanyetik debimetre taktım debimetre 220 ile çalışıyor çıkış olarak 2 çıkışı var 4-20mA ve Puls çıkışı bu 4-20ma çıkışı kullanarak scadada anlık ve toplam geçişi miktarını görmek istiyorum.
Merak ettiğim hususlar şunlar;
1-4-20 mA çekilecek kablo PLC ye input olarak mı output olarak mı girecek; çıkış olarak bağlanacaksa analog kartın çıkışına mı dijital kartın çıkışına mı bağlanacak.
Bu işlem yapıldıktan sonra scadada ne tür bir değişiklik yapılması gerekiyor bu işleri ben yapıcam fakat mantığını merak ediyorum değerli üstatların cevaplarını bekliyorum
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Merhabalar,

Debimetreden gelen 4-20ma sinyalini PLC'deki analog input kartına bağlamanız gerekir. Bu analog inputtan okuduğunuz sinyal ile Scada üzerinde anlık olarak geçen debiyi gösterebilirsiniz. Toplam debiyi gösteremezsiniz. Anladığım kadarıyla önceden mekanik bir sayaç vardı ve siz bunun yerine bir elektromanyetik debimetre taktınız, bu yüzden PLC yazılımı içerisindeki analog değeri scale edip SCADA'ya değer vereceğiniz bir blok oluşturmanız gerekir.

Toplam debiyi SCADA ekranında görebilmek için de ayrı bir blok olmalı. Örneğin Debimetre 100m^3'te bir puls veriyorsa, dijital inputa alacağınız puls sinyalini toplarsınız, ve bu toplam değerini 100 ile çarparsınız (debimetre 100m^3'te bir puls vermiyorsa bu çarpan değişir) elde ettiğiniz yeni değeri SCADA üzerinde izlersiniz.

Umarım yapacağınız işin aklınızda şekillenmesine yardımcı olabilmişimdir.
 
Debimetreden gelen 4-20ma sinyali üzerinden hem anlık hem de toplam debiyi SCADA ekranında gösterebilirmiyiz?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,889
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst