Elektrkli arabalar ile ilgili fütürist konular

emocak

Üye
Katılım
5 Ara 2011
Mesajlar
33
Puanları
1
Merhaba Arkadaşlar,
Hepimiz biliyoruz ki çağımızda enerji, özellikle de elektrik enerjisi oldukça önemli bir yere sahip. Kullandığımız mobil cihazlar, iş/ev istasyonları (laptop, tablet, PC vb.) kol saati gibi araç/aksesuarlar elektrikli ve hatta arabalarımız da elektrikle çalışır oldu. En büyük sıkıntımız devamlı enerji yüklemesine ihtiyaç olması.

Arkadaşların diğer konularda da değindiği gibi ülkemizde Fluance (Renault, ki fluance bence başlangıç için yalnış bir model) gibi sadece elektrikliler, Ampera (Opel), Prius (Toyota) gibi hibritler ve hatta Bursalı bir girişimcinin çinden çerez parasına getirip fahiş fiyattan satmaya çalıştığı oyuncak misali arabacıklar bile var. Ve görüyoruz ki halen daha bu elektrikli araba işi olmamış. Olmamış çünkü araçlarda menzil çok az ve şarj etmek pek de kolay değil ve bataryaları elle değiştirmek için çok çok ağır ve şarj süreleri uzun. Peki nasıl olmalıydı ya da gelecekte nasıl olacak?

Bence hem cep telefonları, hem tabletler, hem arabalar, hem de diğer tüm kablosuz elektrikli aletler için uzun ömürlü (3/5/10 yıl) piller geliştirildi bile ama tabiki pazar taktiği gereği piyasada değiller. Bu piller radyoaktif olabilir ya da daha bilimin ulaşamadığı daha güvenli bir metotla çalışabilir. Son kullanıcı için güvenli bir yötem de hazırdır ama "para para para" kaygısı yok mu? Gerçi bu düzenin de bir sonu gelecektir. Bu arada düzen demişken bana ait bir sözü; "Düzen değişir, düzen değişmez." yapıştırmak isterim. Bu sözümle ilgili açıklama gerekmez diye düşünürken iki farklı açıdan bakınız demekle yetiniyorum.

Neyse konumuza dönersek, bence bataryalar küçük=hafif, oldukça uzun ömürlü ve güvenli olmalı, olabilir ve hatta olmuştur da biz görememişizdir. Bu konuda piyasada ya da internette dönen basit haberlerden daha farklı istihbaratları olan arakadaşları burada yorum yapmaya davet ediyorum. Örneğin; ben İran'ın nükleer enerjide böyle bir pille uğaraştığını duydum ve bu yüzden de batının İran'dan ve çalışmalarından rahatsız olduğunu düşünülebilir.

Son bir ekleme yapmak istiyorum. Bu elektrikli arabalarda çok çılgın bir tork var ve bunu her an verebiliyor olmaları bizleri elektrikli araba almak konusunda çooook tahrik ediyor diye düşünüyorum.
Saygılarımla
Emrah ÇAKICI
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,942
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst