Elektrikli soba!!!

welat40

Üye
Katılım
23 Eki 2010
Mesajlar
46
Puanları
1
Meraba arkadaşlar.Benim ısı mertebeli uzaktan kumandalı bir elektrikli soba yapmam gerekiyor fakat uzaktan kumandayla mertebeyi ayarlama konusunda takılıp kaldm.Yardmcı olrsanz sevinirim. Ayrıca mertebeyi step motora bağlı bir reostayla yapma gbi bir şey düşündüm değerlendirirseniz sevinirim. teşekkürler
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
reosta ile sürmen çok zahmetli olur triak ile faz açısını keserek çok daha kolay yapabilirsin.
 
Öncelikle teşekkür ederim. Ben de güç elektroniği elemanlarıyla sürmeyi düşünmüştüm de uzaktan kumandayla kontrolü beni hep düşündürüyor.Mesela triyak ile nasıl yapabilrm onu
 
triak ile bir pot vasıtası ile kolayca yapabilirsin yani bir dimmer devresi.
 
ısıtıcı rezistansları (2kw ve üzeri) ayarlı dimmer veya elektronik güç transistörleriyle çalıştırmayı başaran bir üretici yok diye biliyorum.gerilimi düşürerek ısıtıcı rezistasları dim edemezsiniz.mutlaka frekans konvertörü kullanmanız lazım.maliyetini duyunca zaten vaz geçersiniz,yada dc ısıtıcı kullanmanız gerekecektir.
bu kadar yüksek güçlü ısıtıcıları kademeli olarak röle veya kontaktör yardımı olmadan süremezsiniz.uzaktan kumanda alıcınıza 3 adet kontaktör bağlayarak üzerinden R1(rezistans1)+R2+R3 şeklinde bağlayıp,kademeli olarak ısıtma yapabilirsiniz ki piyasada da böyle yapılıyor.bakınız hava perdelerine.bir de termostat bağlarsanız tamam olur.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.
Geri
Üst