Elektrikli süpürge motoru tamir etmek istiyorum.

Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim her mesajdan ayrı bişey öğrendim :) zaten bugün tekrar baktım motora kenara attığım zamandan sonra süpürgeye sabitlenen yerlerde kırılmalar olmuş motoru tamir etsem de süpürgeye takamayacakmışım :)
 
Bugün blenderim bozuldu..hic tik yok.icini actim baktim.komurler bitik..nereden bulurum derken gittigidiyordan baktim cifti 120 lira..
Blenderin kendisi 100 lira zaten..bi komur bu kadar pahali olabilr mi?
çinko-karbonlu ince kalem pilin + ucunda ki kömürü dene tabi çapı büyükse kalem pilin kide olur...
 
Arkadaşlar 2 yıldan sonra hala aynı yerdeyim. :)) o motoru tamir edemedim tabi ama süpürge de hala çöpe atılmadı bugünlerde yeniden elime geçti. Yeni motor alıp canlandırmak istiyorum. Motorunu İnternette buldum fakat eski motorda anahtardan hemen sonra kondansatör vardı ben onu da sökmüştüm kaybolup gitmiş. Sarı dikdörtgen sanırım üstünde mkp yazan bi kondansatördü [lektrikle ilgili tek bilgim merak sahibi olduğum başka bilgim yok o yüzden bu tafifi mazur görün :)] şimdi bu motor kondansatör olmadan da çalışılır mı? Eğer çalışamazsa kaç mikrofaradlık kondansatör kullanmalıyım bunu nasıl bulcaz? Motor 1400watt elektrikli süpürge motoru. Şimdiden teşekkürler. :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,135
Mesajlar
915,329
Kullanıcılar
449,857
Son üye
Bluent

Yeni konular

Geri
Üst