elektrikli otomobil motorları hakkında aklımdaki sorular

zankos

Üye
Katılım
14 Mar 2015
Mesajlar
13
Puanları
1
Yaş
35
alttaki linklerde otomobilleri elektrikli hale çeviren motor türleri var
öncelikle şu linkleri atayım
https://www.instagram.com/explore/tags/hpevs/
https://www.instagram.com/p/h6fzB_gXLH/?tagged=hpevs
https://www.instagram.com/evwestdotcom/
https://www.tm4.com/products/motive-high-speed-electric-powertrain/motive-medium-voltage/
http://www.hpevs.com/hpevs-ac-elect...ve-mining-utility-ground-support-vehicles.htm
http://www.evwest.com/catalog/produ...ducts_id=83&osCsid=r2ao5v8kendilb2ete0utmg3s7 52kg motor 70hp güç veriyor

belki bu forumdaki birçok kişi biliyordur bu sayfaları bu motorlara benzer motor türkiye de üretiliyor mu böyle bir işe kalkışsak illa bu firmalardan birinden mi motor almamız gerek bu motorlardan alıp bir otomobilde deneme yapan varmı merak ettim
ayrıca
bu dronda kullanılan motor düzeneğini başka denemelerde de görmüştüm tek başına motorun satışı varmı ismi vs bilen varmı
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Genelde elektrik motorları Çin menşeili.Türkiye'de satan distribütörler var diye biliyorum.Hatta bir ara Fiat Bis alıp onu elektrikliye çevirmeye niyetlendim ki bazı pürüzler çıktığı için kaldı.

Yanlız araç modifikasyonu yapılacaksa sadece motor olmaz.Gavurun powertrain dediği set lazım (Motor + Dişli takımı).Linkini verdiğiniz firmaların bazı resimlerinde bu açıkça gözüküyor zaten.

Açıkçası işin teknik ve tedarik yanı çözülebilir. Dediğim gibi en kötü ihtimal Çin'den temin edersiniz (ki bazı avrupa şirketlerininde ürünü var).

Kötü haber şu ki mevzuat hazretleri buna müsaade etmiyor.Aracın içten yanmalı motorunu ve saz arkadaşlarını sökeyim,yerine powertrain bir set ve akü takayım sonrada trafiğe çıkarım dediğiniz zaman mevzuat hazretleri işte o trafiğe çıkma kısmında "hop hemşerim nereye..Yasak" diyor.Ha ben yapar çıkarım dediğiniz zaman yakalanırsanız da aracı bağlıyorlar.

Hasılı kalem köyde falan değilseniz işin teknik tarafından ziyade bürokrasi tarafını nasıl geçeceğinizi düşünmeniz lazım.Benim bildiğim bunun tek yolu da DMA gibi bir şirket kurup şirket üzerinden bu işi yapmak.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,153
Mesajlar
915,492
Kullanıcılar
449,897
Son üye
alcaponee

Yeni konular

Geri
Üst