Elektrikli ocak

Katılım
13 Şub 2017
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
34
Merhaba arkadaşlar elektrikli ocak araştırması yaparken foruma rastladım biraz gezinip okudum hoşuma gitti ve üye olup sorumu bilenlere sormak istedim. Elektrikli ocak alıcam ancak 20 markanın 50 çeşidi var bana bunların hangisinin daha yüksek ısı verdigini söyleyebilirmisiniz.

http://www.hepsiburada.com/sunny-sn8ocke03-hot-plates-tek-gozlu-elektrikli-ocak-p-MTSUNOCKE03

http://urun.gittigidiyor.com/ev-ele...ezistan-ocak-yeni-model-tutma-sapli-265787154

http://urun.gittigidiyor.com/ev-ele...7010-7011-1500-w-tek-goz-elektrikli-265799722

http://urun.n11.com/ocak/luxell-lx-...y9eldYjtzLHslYX6clcs8BoCSzDw_wcB&gclsrc=aw.ds


Hepsi 1500w diyor başka bilgi yok. bunların hepsi aynımı ? yani hangi marka alırsak hangi model alırsak aynı ısı yogunlugunu elde edermiyiz biraz yardımcı olursanız sevinirim.
 
http://urun.n11.com/ocak/luxell-lx-...y9eldYjtzLHslYX6clcs8BoCSzDw_wcB&gclsrc=aw.ds
2.linkteki kesinlikle uzak durulmalı diğerleri aynı ısıyı verir fakları yok Luxell bu ürünlerde iyi onu al.


Cevap için teşekkurler, bunda kömür yakıcam genelde yabancılarda 2.linkteki ürüne benzer ürünleri kullanıyorlar ama siz neden öyle dediniz?

Bende luxell markasını öne cıkardım oınun hakkında kötü olarak şu yazıları gördüm.

"ürünü 5 kere kullandım ve çöpe attım. rezinstans telini tutan beton dağalık geldi ve içinden kumlar dökülüyodu. eşimi neredeyse elektirik çarpıyordu sakın almayın benim gibi parayı çöpe atarsınız"


Aklınızda bu fiyat aralıgı başka ürün varsa önerirmisiniz.
 
pek güvenli gözükmedi bana ama kumtel de iyi o sorun yaşayanların nedeni kargocular...
265787154_tn120_0.jpg
 
2. linktekinin elle tutma sapları (bakalit tutacakları) o şekilde olmamalı,daha geniş olmalıydı,çünkü ocak gövdesi metal çok sıcakken elleri tutarken kolayca yakabilir bence,ayni tutacak rezistanslı bir ızgaramızda da var örneğin,çok ısınınca tutacağından değil,ancak elektrikli uzatmanın dişi sokete geçme yerinden kaldırabiliyoruz,biz evde örneğin. Ayrıca üzerinde ayni çaplı çaydanlık,küçük tencerelerin,vb. çok düz (yere yatay) ve her zaman çok dengeli durması da rezistans boruları çok düzgün kalmadıkça zor görünüyor.Yani diğer 3 linkte yer alan termik alt tabanlı ve rezistansı içine gömülü olan ocaklara göre kanımca oldukça da güvensizdir.(Bu mevcut konstrüksiyonuyla) Çok homojen (her noktada eşit ısı dağılımını mutlaka) istiyorsanız bu seçim yine uygun değildir,termik tabanlılar daha uygundur.1500 watt.lık ayni rezistans teli gücünde hepsinin de kcal,cal olarak verebileceği toplam ısı eşdeğeri aynidir.(Kullandığım çok eski ve şu anda da piyasada olmayan markalardan olduğu için bir markayı tavsiye edemiyorum şu anda)Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Elektrikli, özellikle ısıtma aygıtlarında güç belirtirken 240 Volta göre belirtilir. Saç kurutma makinelerinin üzerinde bazen 2 farklı güç değeri görürsünüz. 220 Volt için olan haliyle daha düşük olur.

Kullanım yerine göre elektrikli ocak tercih edebilirsiniz. Ancak altına da ısı vereceğini unutmayın. Kumtel olanını uzun süre kullandım, ancak hangisi ne derece emniyetlidir bilemeyeceğim.

Saygılar....
 
Arkadaşlar bence alacaksanız Alman malı Zaz almanızı tavsiye ederim Bizim evde bir tane 2000 watt elektrikli petek var yağlı radyatör 15 yılını devirdim selamlar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,541
Kullanıcılar
449,912
Son üye
mavilacivert11

Yeni konular

Geri
Üst