Elektrikli motosikletle saatte 324Km!

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,197
Puanları
3,256
Konum
BURSA
lawless-rocket-630x383.jpg


Motosiklet duayeni Shawn Lawless yeni bir dünya rekoru kırdı. ‘Rocket’ adı verilen drag race tipi motosikletle, Virginia Motorsports Park pistinde yaptığı hız denemesinde, çeyrek mili sadece 6.94saniyede kat eden Lawless’ın saatte yaklaşık 325Km sürat yapan drag race tipi motosikleti benzerlerinden farklı çünkü Rocket, Electric Vehicle (EV) sınıfı elektrikli motosiklet.

Böylesine yüksek bir süratlere iki teker üzerinde erişmek ve aracın kararlılığını sağlamak yüksek konsantrasyon ister, gözüpek binici Lawless da gazı açtığında vücudunu kullanarak Rocket elektrikli motosikleti dengede tutmayı başarıyor.

Denemenin delice olması yanında elektrikli bir araçla gerçekleştirilmesi oldukça şaşırtıcı. Gitgide artan elektrikli araç tasarımı ve yollara düşen mevcut modellerin, ileri teknoloji ürünü sistemlerle donatıldığını düşünürsek, bu tip araçların yarış pistlerinde boy göstermesi de gayet normal.

Lawless’ın bindiği Rocket’in 14.2kWh kapasiteli bataryası, motosikleti hareket ettiren özel tasarım elektrik motoruna 4000 amper akım pompalıyor. FlightPower’ın nanoteknoloji ürünü bataryası yaklaşık 100 kg’lık aracı adeta uçuruyor.

Alıntıdır.Kaynak: hARDWAREMANIA
 
Gelecek gümbür gümbür geliyor.

Şu elektrikli araba ve motorsiklet olayları beni çok heyecanlandırıyor. bu tür ürünlerin piyasaya girmesi ile güzel mesleğimiz daha değer kazanacak bu mesleğe sahip arkadaşlarıma yeni iş-ekmek kapıları açılacaktır. lpg dönüşüm istasyonları gibi elektrik dönüşüm istasyonları görmemiz bile mümkün olabbilecek belki ::)
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,901
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst