Elektrikli Isıtıcısı Belli Süreden Sonra Sigorta Attırıyor

sakarya18

Üye
Katılım
8 Kas 2017
Mesajlar
45
Puanları
1
Yaş
33
Yarım saat felan çalışıyor ve sonra sigorta attıryor ,sorun ne olabilir sizce?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Bu nasıl bir ısıtıcı adı nedir marka model nedir? kaç kW dır ? Nerede kullanıyorsunuz evde mi ? Sigorta değeriniz nedir? Isıtıcıya gelen voltaj nedir?
 
eski bina 3KW soba denklemi uzman bir elektrikçi çağrın...
 
Yarım saat felan çalışıyor ve sonra sigorta attıryor ,sorun ne olabilir sizce?
bu sorun sigortanın küçük değerde olması veya bozulmasından dolayı gerçekleşe bilir eğer sigortanız 10A c serisi ise çekilen amper 20A olsa sigorta C özelliğinden dolayı hemen atmayacaktır bir kaç dakika sonra atacaktır öncelikle çekilen amper ölçülmeli sigorta değerine bakılmalı başka sigortaya bağlı prizde denenmeli daha yüksek amperli prizde de aynı sorun oluyorsa soba açılıp içinde ısınma yüzünden genleşen kablo bağlantıları gövdeye temas ediyor olabilir buna benzer bir arıza tost makinesinde başıma geldi tost makinesi ısınınca kaçak akım atıyordu içini açtım kabloların ısınınca temas ettiği noktalar kısa devreden dolayı belli ediyordu kendini teflon bantla sardım bağlantılar temas etmeyecek şekilde fazla zorlamadan eğdim şuan sorun yok
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,943
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst