Elektrikli Isıtıcısı Belli Süreden Sonra Sigorta Attırıyor

sakarya18

Üye
Katılım
8 Kas 2017
Mesajlar
45
Puanları
1
Yaş
33
Yarım saat felan çalışıyor ve sonra sigorta attıryor ,sorun ne olabilir sizce?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Bu nasıl bir ısıtıcı adı nedir marka model nedir? kaç kW dır ? Nerede kullanıyorsunuz evde mi ? Sigorta değeriniz nedir? Isıtıcıya gelen voltaj nedir?
 
eski bina 3KW soba denklemi uzman bir elektrikçi çağrın...
 
Yarım saat felan çalışıyor ve sonra sigorta attıryor ,sorun ne olabilir sizce?
bu sorun sigortanın küçük değerde olması veya bozulmasından dolayı gerçekleşe bilir eğer sigortanız 10A c serisi ise çekilen amper 20A olsa sigorta C özelliğinden dolayı hemen atmayacaktır bir kaç dakika sonra atacaktır öncelikle çekilen amper ölçülmeli sigorta değerine bakılmalı başka sigortaya bağlı prizde denenmeli daha yüksek amperli prizde de aynı sorun oluyorsa soba açılıp içinde ısınma yüzünden genleşen kablo bağlantıları gövdeye temas ediyor olabilir buna benzer bir arıza tost makinesinde başıma geldi tost makinesi ısınınca kaçak akım atıyordu içini açtım kabloların ısınınca temas ettiği noktalar kısa devreden dolayı belli ediyordu kendini teflon bantla sardım bağlantılar temas etmeyecek şekilde fazla zorlamadan eğdim şuan sorun yok
 

Forum istatistikleri

Konular
127,960
Mesajlar
913,921
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst